Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.12.03
Tovább terjeszkedik a Wizz Air az Egyesült Királyságban, a cég brit leányvállalata Cardiff repülőtéren nyit új bázist, amely a negyedik lesz az országban London Luton és Gatwick, valamint Doncaster Sheffield mellett - közölte a légitársaság.

A légitársaság egy Airbus A321 típusú repülőgépet állít szolgálatba Cardiffban, és kilenc új útvonallal bővíti hálózatát.

A Wizz Air első walesi bázisa a cardiffi repülőtéren jelentős beruházás a régióban, több mint 40 közvetlen és több mint 250 közvetett munkahelyet teremt, Wales összekapcsolása kilenc népszerű üdülési célponttal pedig lendületet ad a helyi gazdaságnak azáltal, hogy a Cardiff Airport éves forgalmát több mint 350 000 utassal növeli.

A bejelentés a légitársaság közelmúltbeli terjeszkedési stratégiájának folytatását jelzi – írják a közleményben.

A Cardiff repülőtérről közlekedő 9 új útvonalak elindításával a Wizz Air 11 brit repülőtérről immár 132 útvonalat üzemeltet.

Owain Jones, a Wizz Air UK vezérigazgatója a közleményben elmondta, a walesi bővítés bekapcsolja a régiót a légiközlekedés vérkeringésébe.

A Wizz Air diszkont légitársaság jelenleg 134 darab Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, a légitársaságot 40 millió utas választotta a 2020. március 31-ével végződő pénzügyi évben.

A Wizz Airt a Londoni Értéktőzsdén jegyzik. (MTI)