Bódi Ágnes
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.11.12
Azok a bécsiek, akik az influenza tüneteit mutatják és szeretnének megbizonyosodni róla, hogy nem fertőzöttek koronavírussal, mostantól konténer-rendelőkben is megvizsgáltathatják magukat.

A vizsgálat előtt mindenkit antigén gyorsteszttel ellenőriznek. Ha negatív, kezelik a tüneteket, pozitív teszt esetén megkezdődnek a védőintézkedések.

Újabb lehetőség áll Bécsben azoknak a rendelkezésére, akik influenza tüneteit mutatják (például köhögnek, tüsszögnek, lázasak) és szeretnék kizárni, hogy fertőzöttek koronavírussal: mostantól már mobil konténer-rendelőkben is szakértő orvosi csapat várja a betegeket.

A mobil rendelők célja, hogy a háziorvososokat és az egészségügyi intézményeket tehermentesítsék, a dolgozókat védjék, illetve hogy ne alakuljon ki egy esetleges fertőzési gócpont a várótermekben.

StR Peter Hacker – Eröffnung Schnupfenbox

A vizsgálat előtt mindenkit tesztelnek egy koronavírus – antigén gyorsteszttel. Ha ez negatív, a jelenlévő orvosok kezelik a páciens tüneteit, vagy továbbirányítják a háziorvoshoz.

Pozitív teszteredmény esetén az illetékesek azonnal megteszik a szükséges intézkedéseket: egy PCR teszt következik, majd fertőzés esetén a kontaktkutatás.

A szolgáltatás a Bécsi Orvosi Kamara és Bécs Város összefogásával valósult meg.

Az első két konténer-rendelőt Favoriten és Ottakring kerületekben állították fel, december elejére pedig már összesen harminc ellenőrzőpont lesz a városban a tervek szerint.

Az első hetekben százezer, külön erre a célra beszerzett antigén gyorsteszt áll rendelkezésre a vizsgálatokhoz.

A szolgáltatást mindenki igénybe veheti, ehhez csupán időpontot kell egyeztetnie a megadott honlapon.

Az időpontról három nappal a vizsgálat előtt kapnak értesítést a páciensek.

Képaláírás és copyright:

© PID/David Bohmann