Bódi Ágnes
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.11.04
Sajtótájékoztatót tartott kedden Michael Ludwig bécsi polgármester a hétfői terrortámadással kapcsolatban. A városvezető megköszönte a mentésben résztvevők kiváló csapatmunkáját és a nemzetközi szolidaritást Béccsel. Hangsúlyozta, habár a tragédia komoly, Bécs a demokratikus útról nem tér le, nem hagyja magát megosztani.

A merénylet következtében négy ember meghalt: egyikük egy munkáját végző pincérnő, a többiek a belvárosban sétáló gyalogosok. Huszonnégyen kerültek kórházba, közülük tizenhárman még bent vannak. Három ember állapota válságos.

A polgármester méltatta a rendőrség, a mentőegységek és a tűzoltók nagyszerű helytállását, csapatmunkáját és gyors reakcióját a támadás után, aminek köszönhetően a tettest már pár perccel a merénylet utánsikerült elkapni.

Összesen mintegy ötven mentőegység, valamint százötven sürgősségi orvos és ápoló vonult a helyszínre. Michael Ludwig megköszönte a külföldi városok szolidaritását is, hiszen nagyon sokan biztosították Bécset együttérzésésükről.

Hangsúlyozta, habár az egész ország megrendült, nem hagyják magukat megosztani és letéríteni a demokratikus útról. Továbbra is összetartanak.

Szerdán, november 4-én a bécsi tartományi- és városvezetés rendkívüli ülést tart a tartományi parlamenti frakcióvezetők, az elnökség és az önkormányzat vezetőségének részvételével.

“Szeretnénk megmutatni, hogy a pártok nem hagyják magukat megosztani és egymás ellen kijátszani, összetartunk, és közösen emlékezünk az áldozatokra” – mondta Michael Ludwig.

Képaláírás és copyright:

Michael Ludwig az áldozatokért elhelyezett koszorúnál © C.Jobst/PID

www.eurocommpr.hu

https://www.facebook.com/eurocommprbudapest/