Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.10.28
Az Heritage Malta, máltai múzeumigazgatóság tavaly márciusban bezárta a Għar Dalam régészeti feltárást és múzeumot, hogy átfogó munkákat végezzenek, aminek eredményeképp holisztikusabb és emlékezetesebb élményt nyújthatnak a látogatóknak.

Ezek a munkálatok, melyeket az Heritage Malta finanszírozott 250 000 euró beruházással, egy sokkal nagyobb projekt részét képezik, aminek megvalósítását követően a Għar Dalam terület egy négy völgyből álló park része lesz Ħal Safi város határában.

A Għar Dalam újbóli megnyitásáról tartott sajtótájékoztatón José Herrera, a nemzeti örökségért, a művészetekért és a helyi önkormányzatokért felelős miniszter kijelentette, hogy a Heritage Malta minden projektben és kezdeményezésben mindig bebizonyítja, hogy mennyire proaktív és képes előre látni a látogatók kívánságait, sőt meg is haladja azokat.

A Heritage Malta vezérigazgatója, Noel Zammit, hangsúlyozta az intézmény elkötelezettségét, hogy jövőt adjon múltunknak, és kijelentette, hogy a Għar Dalam projekt végrehajtása elkötelezettségük újabb bizonyítéka.

Október 24-től a Għar Dalam régészeti park és múzeum a Covid-19 járvánnyal kapcsolatos közegészségügyi előírásoknak megfelelően áll nyitva a nagyközönség számára.

További információk a Għar Dalam nyitvatartási idejéről a Heritage Malta weboldalán találhatók. https://heritagemalta.org/ghar-dalam/