Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.10.15
A légitársaság repülőgépeit hepa szűrőkkel szerelték fel, melyek folyamatosan tisztítják a körülbelül 2-3 percenként cserélődő levegőt a kabinban.

Október 26-tól szigorú szabályok betartása mellett újraindítja a Lufthansa a München és Debrecen között közlekedő repülőjáratát, mely hetente három alkalommal üzemel majd, közölte a repülőteret üzemeltető Debrecen International Airport Kft.

A légitársaság a koronavírus-járvány miatt március 16. óta szüneteltette menetrend szerint közlekedő járatát.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér minden óvintézkedést megtesz a járvány elleni védekezés érdekében. A terminálépület egész területén, a teljes várakozási idő alatt kötelező a szájat és orrot is eltakaró maszk viselése. Ez és a hepa szűrők felszerelése elegendő ahhoz, hogy az egymás melletti üléseken is biztonsággal foglalhassanak helyet az utasok.

Az utasok és a repülőtér munkatársainak egészségügyi védelme érdekében folyamatos a fertőtlenítés az utasmozgás által érintett területeken, valamint ezeken a területeken bővített darabszámban állnak rendelkezésre automata, érintésmentes kézfertőtlenítők.

Az utasokkal érintkező kollégák (utaskezelők, utasbiztonsági ellenőrök) számára maszkok, arcpajzsok használata kötelező.

A Lufthansa újraindulás utáni első járata október 26-án reggel 9.20-kor landol a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren, majd 10 órakor indul vissza a bajor fővárosba. (visitdebrecen)