Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.10.09

A Gozo Minisztérium Idegenforgalmi és Gazdasági Fejlesztési Igazgatósága jelölte Gozót az idei díjra. Az úti cél minőségének meghatározására szolgáló ellenőrzést követően, valamint a fenntartható turizmus terén alkalmazott hatékony gyakorlatokkal együtt a világ Top 100 fenntartható desztinációja között is helyet kapott.

Ennek köszönhetően a sziget bekerült a Good Travel Guideba is.

Gozo minisztere, Clint Camilleri szerint „ez tovább bátorít bennünket, hogy minden területen, különösen az idegenforgalmi ágazatban, erősebben dolgozzunk, hogy Gozo szigetét továbbra is sokan válasszák úti céljuknak.”

Gozonak, csakúgy mint a többi 99 desztinációnak, hat értékelési kritériumot kellett megfelelő szinten teljesítenie ahhoz, hogy a legjobb desztinációk közé kerüljön.

A kritériumok az alábbi területeket érintették: desztináció-menedzsment, természet, táj és állatok, környezet és éghajlat, kultúra és hagyományok, szociális jólét, gazdálkodás és vendéglátás.

A Gozo minisztérium elkötelezett amellett, hogy Málta nagyobbik testvérszigete továbbra is megkapja a megérdemelt figyelmet minőségi infrastruktúrával és promóciós kampányokkal, amelyek célja Gozot továbbra is vonzó turisztikai célállomássá tenni.

A turisztikai szektor fellendülése továbbra is biztosított a Gozo minisztérium által kezelt különféle finanszírozási konstrukcióknak köszönhetően, beleértve a társfinanszírozásokat, többek között a helyszínek és látnivalók helyreállítása és fejlesztése érdekében.