Bódi Ágnes
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.09.22

Ötödik alkalommal csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Kulturális Örökség Napjai országos programsorozathoz. A szombati tematikus sétákra mintegy kétszázan látogattak el a Fiumei úti sírkertbe.

Idén a séták mellett a családok számára is programmal készült a NÖRI, délután kincskereső játékra hívták a legkisebbeket – közölték a szervezők.
Évek óta egésznapos tematikus sétákon lehet felfedezni a Fiumei úti sírkert nemzeti emlékhelyet a Kulturális Örökség Napjain.

A NÖRI szervezésében megtartott programon idén nyolc különböző tematikájú sétán ismerhették meg az érdeklődők a művészparcellát, a mauzóleumokat, illetve bepillanthattak Magyarország egyik legnagyobb temetőjében nyugvó zenészek, zeneszerzők, szobrászok és építészek sorsába.

A gyermekeknek szervezett kincskereső játék során a legkisebbek bebarangolhatták a titkos történetekkel és felfedezésre váró szobrokkal teli Fiumei úti sírkertet.

A program során a résztvevők egymásba kapcsolódó rejtvények és feladványok megfejtésével juthattak el a kincses ládához.

A feladvány megfejtését feladatlap, kincses térkép, információs kártyák és puzzle is segítette.

A Nemzeti Örökség Intézetének sétái egész évben ingyenesen érhetők el.