Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.09.16
Az augusztus végén alakult, ma már 4030 tagot számláló Turisztikai Szektor Saját Érdekképviselete Facebook-csoport szeptember 11-én békés demonstrációt szervezett Budapesten, melynek folytatását is bejelentették.

A “Mentsük meg a turizmust!” című rendezvényen mi is ott voltunk. (https://szeretunkutazni.hu/2020/09/11/demonstraltak-a-turizmus-megmenteseert/)

Mintegy ezer ember előtt olvasták fel a „Mentsük meg a turizmust” kezdeményezés szervezői szeptember 11-én megrendezett demonstrációjukon azt a petíciót, amelyet a miniszterelnöknek címeztek.

Azt is bejelentették, hogy következő péntekre egy újabb, második demonstrációt is szerveznek a budai Várban és a petíciót Orbán Viktor miniszterelnöknek szándékoznak átnyújtani a szervezők.

A petícióban többek között azt fogalmazták meg, hogy az idegenforgalmi vállalkozások megalázó helyzetbe kerültek, ezért a többi között járulékkedvezményeket, az utazási korlátozások enyhítését és a bértámogatások meghosszabbítását követelik a kormánytól.

Sürgetik azt is, hogy az utazás irodák saját hatáskörben dönthessenek a lemondott utak részvételi díjainak visszatérítéséről.

A Facebook-csoportban napról-napra bővülő információk kerülnek fel, például arra figyelmeztetnek, hogy csak gyalogosan lehet feljutni a demonstráció helyszínére, valamint hogy már megkezdték a vállalkozó szellemű buszosokat összeírni; hogy ki, honnan, mely útvonalon jönne Budapestre.

Erről bővebb információ, és jelentkezés: Tel.: +36-20-2584775
Email: leotie55@outlook.com FB-messenger: Leotie Peltier

Tegnap, vagyis szeptember 15-én friss információról érkezett hír, idézem:

„A mai nap fordulópont következett be és az első „Mentsük meg a turizmust” demonstrációnk hatására a következő levelet kaptuk a Miniszterelnöki Kabinetirodától:

„Tájékoztatom Önöket arról, hogy az irányadó hivatali eljárásrend szabályainak megfelelően a petíciót 2020. szeptember 18-án 17:00 órakor a Miniszterelnöki Kabinetiroda Levelezési Osztályának kijelölt munkatársai személyesen átveszik.”

Demonstráció eseménye: https://www.facebook.com/events/326853608591181
Petíció: https://www.peticiok.com/fnix_manver_az_utazasi_szektor_tam

A szakmát és a szimpatizánsokat várják pénteken, szeptember 18-án a budai Várban, a Dísz téren 16 órától 19 óráig.