Bódi Ágnes
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.09.15
Bokrétaavató ünnepséget szerveztek szeptember 15-én, kedden abból az alkalomból, hogy a Rákosmenti Sport- és Rendezvénycsarnok szerkezetkész épülete elérte legmagasabb pontját.

A bokrétaavató ünnepség keretében daruval emelték a helyére az utolsó – 14 méteres magasságban található – 6 méter hosszú acélszerkezeti elemet, amelyre nemzeti színű szalagokkal díszített bokrétát helyeztek el.

Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere beszédében elmondta, hogy a sport- és rendezvénycsarnok megépítésével a kerületben élők több évtizedes álma válik valóra.

A jövő őszre elkészülő komplexum nemcsak a helyi, hanem a régió sportéletének is a központja lehet, egyúttal a nagyobb közösségi rendezvényeknek is helyet biztosíthat.

A tervezés különlegessége, hogy a csarnok közvetlenül csatlakozik a Rákos-patak menti kerékpárúthoz és az újjászületett Népkerthez, így alkot egységes egészet a környezetével.

A kerület képviselői és lakói részéről számtalan alkalommal vetődött fel, miként tudnának méltóképpen adózni a néhai polgármester, a csarnok ötletgazdája, Riz Levente emlékének.

A városvezető ezért kezdeményezte, hogy Rákosmente Képviselő-testülete a komplexumot Riz Leventéről nevezze el. A testület erről a következő, szeptember 17-i ülésén dönt.

A sport- és rendezvénycsarnok egyszerre lesz alkalmas mind a versenysport, mind pedig a tömegsport, valamint egyéb rendezvények, kongresszusok, kiállítások, koncertek befogadására.

A tervezett küzdőtér többek között kézilabda, kosárlabda, röplabda, futsal – palánkos labdarúgás, teremhoki (floor-ball), tollaslabda, asztalitenisz, ritmikus gimnasztika, birkózás, cselgáncs, karate, ökölvívás, súlyemelés, torna (női-férfi), vívás hazai és nemzetközi versenyeinek lebonyolítását teszi lehetővé.

A csarnok különlegességeként a földszinti „mászóterem”, ahol boulder és alpin falak is helyet kapnak.

Mindezen felül egy 1700 m2-es fitnesztermet is kialakítanak.

A létesítmény jellegéből adódóan egyfajta kulturális, közösségi centrumként is funkcionál majd, amely kapcsolódni képes fővárosi, vagy akár országos eseményekhez is.

Ehhez 1500 ülőhellyel rendelkező részben fix, részben mobil lelátó áll rendelkezésre.

Magyarország Kormánya kiemelt kormányzati beruházássá nyilvánította a fejlesztést, amelyhez 100 százalékos állami támogatást nyújtott. (Forrás: Rákosmente Önkormányzata)