Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.09.11
Különleges hétvégére várják az érdeklődőket szeptember 12-13. között Bikácson. A Forgatag gerincét adó Népigyógyászati programot hagyományteremtő céllal indították a tavalyi évben útjára. A kikapcsolódásé a főszerep ezen a hétvégén, hiszen egyedi programokkal, bemutatókkal, ismertetőkkel készülnek a látogatók részére.

A Bikácsi Szüreti Forgatag nemcsak a szórakozásról, hanem az újjászületésről is szól, hiszen az egészség a testi és lelki harmónia együttese. A nép a maga ösztönös nyelvén úgy határozza meg az egészséges embert: helyén van az esze és a szíve. Igazán bölcs mondás, mert az egészséghez valóban a test, a lélek és a szív összhangja szükséges.

Mindkét nap adódik lehetőség arra, hogy a népigyógyászati programokat kipróbálják az érdeklődők. 9.00-20.00-ig díjmentesen vehetik igénybe az alábbi szolgáltatásokat: csontkovácsolás, köpölyözés, nyuvasztás, masszázs, talpmasszázs, kenés-inazás, rovásolás, gyógynövény ismertetővel. A szervezők a család minden tagjára gondoltak, a gyermekek számára is színes programokkal készülnek, lesz ott játszóház, például babasarok, vízezős-, csapatépítő és logikai játékok, kézműves foglalkozások.

Továbbá egész napos vásár várja a látogatókat a kézzel készült, hazai termékekből: a helyi gazdák árui mellett megtalálhatók dísztárgyak, táskák, és minden ami kézzel készül. De lesznek még művészeti, méhészeti és íjász bemutatók, koncertek, szüreti mulatság. Szombaton – többek között – Fresz Zsuzsanna, népigyógyász tart előadást a népi gyógyászatról, a hagyományos gyógynövény kultúra alkalmazásáról, de előadásokat hallhatunk még a kis kertek és nagy kertek fontosságáról, az állattartás egészségre gyakorolt hatásáról, a hagyományainkról, az egészségünk megóvásáról, betegségek megelőzéséről a magyar agrárkultúra tradicionális népi gyógyászatban alkalmazott eljárásaival.