Bódi Ágnes
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.09.09
A turisztikai szektor résztvevői – utazási irodák, buszos vállalkozók, idegenvezetők, hajós és egyéb programszervezők – azaz mindenki aki az idegenforgalomban dolgozik, több mint fél éve munka és bevétel nélkül maradt. Ez egyaránt vonatkozik a ki- és a beutaztatásban dolgozókra. Péntek délután egy demonstrációval szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy állami segítség nélkül hamarosan munkahelyek tömeges megszűnésére kell felkészülni. A békés figyelemfelhívó akcióra szeptember 11-én, pénteken 15 órától 20 óráig kerül sor Budapesten.

A Turisztikai Szektor Saját Érdekképviselete Facebook-csoportja szervezi a békés demonstrációt, melyre már több ezren jelentkeztek.

Az előzetes tervek szerint 15 órakor a Budapest, X. kerület, EXPO Congress Hotellel szembeni parkolónál (1101-Bp. Expo tér 2.) találkoznak azok, akik a turizmusban közvetlenül szorosan érintettek: autóbuszos vállalkozók, autóbuszvezetők, idegenvezetők, utazási irodák tulajdonosai és alkalmazottai, hajós utaztatás szektora, rendezvény szervezők, szállodaipar dolgozói, légiközlekedésben dolgozók.

Innen együtt vonulnak az autóbuszokkal és a személyautókkal a Hősök terére, felvéve a gyalogosan érkezőket.

A Hősök terén 16 órakor találkoznak azokkal, akik a turizmushoz csak közvetett módon kapcsolódnak, illetve a támogatókkal és a szimpatizánsokkal is. A helyszíni eseményt követően közösen folytatják az autóbuszos felvonulást a további útvonalon.

Részletes útvonalterv és további információ:

https://www.facebook.com/events/1408431639348876/?active_tab=about

A szervezők arra is felhívják a figyelmet, hogy a demonstráció teljes ideje alatt figyelembe kell venni a kormány által előírt aktuális járványügyi szabályokat, a szájmaszkot ne felejtsük otthon!

Az esemény békés, ezért arra kérik a megjelenteket, hogy TILOS: mindennemű nyílt vagy burkolt politikai tartalom felbujtó jellegű kinyilvánításától elzárkózunk a demonstráció ideje alatt; akár csak szóban hangosan bekiabálva, vagy írásosan bármilyen ruházaton, szájmaszkon netán transzparensen, ideértve az egységes (bármelyik párt által használt propaganda) színezetű ruházat viselete is! Tehát semmilyen politikai állásfoglalás toborzó jellegű kinyilvánítása NEM elfogadott!