Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.07.16

A pálmát az viszi el, akinek a teraszán a legjobb a kilátás. Abszolút győztes, ahol a legszebb a kilátás a városra, és a legjobb az ellátás.

A ma, július 16-án nyíló Marriott Hotel Liz and Chain Sky Lounge a nyerő, ahol úgy érezhetjük, hogy ha nem is az egész világ, de egész Budapest a mienk. Nehéz lesz a kihívók sorsa, mert kevés az esély arra, hogy akár hasonlót is láthatunk.

A megnyitást megelőző nap, szerdán meghívták a sajtót, hogy mi legyünk először részesei ennek a páratlan látványnak. Megtudtuk, hogy csütörtöki, pénteki és szombati napokon, 17-től egészen éjfélig, nemcsak a szállóvendégek, hanem mindenki részese lehet ennek a látványnak.

A sajtótájékoztatón Parti János sales és marketing igazgatótól megtudtuk, hogy 25 év után először nyitja meg a nagyközönség előtt a 9. emeletet a Budapest Marriott Hotel. A földszinten üzemelő Liz and Chain Bar égbe törő társat kap. Ez a Liz and Chain Sky Lounge rooftop bar, ahol képeslapokról ismert naplementék, hűsítő gin tonicok, és önfeledt esték várnak.

Fotó: Bódi Ágnes

A rendhagyó helyszín és értő vendéglátás intimebb, zártkörű rendezvényekre is felkészült, vasárnaptól szerdáig privát események levezénylését is vállalják. Ezt már nyitás előtti napon is bemutatták, közel kétszázan voltunk a teraszon, ahol finom falatokkal és italokkal kényeztettek, szemünk pedig nem tudott betelni a látvánnyal.

Ahogy tavaly, a hotel lobbija mellett megnyitott Liz and Chain Bar is kiemelten foglalkozik a koktélokkal és gin tonicokkal, úgy ez odafönt sincs másképp, kreatív báréletre számítsunk, klassz házi főzetekkel, bitterekkel, sok kísérletezéssel és a naplementére hangolt hosszabb-rövidebb italokkal.

Persze, ha ropogós ginek és hízelgő rumok helyett champagne-ra esne a választás, azt is ugyanolyan szakértelemmel szervírozzák- tudtuk meg Lányi-Bíró Edina marketing menedzsertől.

Fotó: Bódi Ágnes

A Liz and Chain Sky Lounge azt ígéri: legyen szó egy munka utáni aperitivót kortyolgató kollégákról, randevúra érkező párokról, szülinapot ünneplő barátokról, vagyis bárkiről, aki különleges panorámát kémlelve kapcsolódna ki, és koccintana egyet, jól érzi majd magát.

(Megjegyzem, nem írtam rosszul, egy szakértő megfogalmazása szerint, ha még nem tudnák, az aperitivo olyasmi, mint egy késői uzsonna, közvetlenül vacsora előtt, csak van hozzá alkohol is. Nem kioktatnám az olvasót, hanem gyarapítanám az ismeretanyagát.)

A lényeg, menjünk a Marriottba, ott is fel a kilencedikre, csodát látni. Arra figyelni kell, hogy csak kísérővel mehetünk, mert a lift szobakártyával indítható.

Egy kis inni és ennivaló, valamint a terasz majd minden látvánnyal felér.