Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.07.08

A nyári fesztiválok hangulatát idézi meg Budapesten a Hagyományok Ház ingyenes szabadtéri rendezvénnyel, a Nagyvárosi Folkudvarral varázsolja a fővárosba a nyári fesztiválok hangulatát július 14-től augusztus 20-ig.

Koncertekkel, énektanítással, néprajzi előadásokkal, táncházzal és további izgalmas programokkal várják az érdeklődőket a Budai Vigadó előtti Corvin téren.

A járványhelyzet alatt a Kárpát-medencei néphagyomány ápolására és továbbéltetésére létrehozott intézmény, a Hagyományok Háza sem fogadta a látogatókat, azonban július 14-től egy eddig még nem látott szabadtéri rendezvénnyel, a Nagyvárosi Folkudvarral készülnek.

Az augusztus 20-áig tartó programsorozat keretében minden kedden és csütörtökön a nyári fesztiválok hangulatát idézik meg a Budai Vigadó előtti Corvin téren.

Koncertekre, daltanításra, előadásokra és sok más érdekes programra invitálják a közönséget, de lesz például kocsmakvíz-verseny is, ahová előre várják a 4-7 fős baráti társaságok jelentkezését.

Július 14-én 18 órakor hangolódó muzsikával és énektanítással kezdődik meg a programsorozat, amit felnőtt mesemondás követ.

Este nyolc órától a Dűvő zenekar koncertjével várják a Corvin térre érkezőket, majd az est zárásaként a Zagyva Banda húzza a talpalávalót a szabadtéri táncházban és a Hagyományok Háza Átriumában, ahol táncot tanítanak majd a Magyar Állami Népi Együttes táncosai.

A további alkalmakon fellép többek között Pál István Szalonna és Bandája, Navratil Andrea és a Békás Banda, Dresch Mihály húros kvartettje, a Bazseva Zenekar, de a Muzsikás és az EtnoRom együttes is koncertet ad a Nagyvárosi Folkudvar keretében. Keddenként éjszakába nyúló, jó hangulatú táncház zárja a programot.

https://hagyomanyokhaza.hu/hu/program/nagyvarosi-folkudvar
https://hagyomanyokhaza.hu/hu/program/nagyvarosi-folkudvar/20200714-1800
https://hagyomanyokhaza.hu/hu/folk-kocsmakviz