Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.07.02
A Zeneakadémián március 11-én különleges hangulatban telt koncerttel a zenekar oltotta le a villanyt. Hosszú várakozás után, most az első nagyzenekaros hangversenyét a Gerbeaud teraszán adja a Budapesti Vonósok/Budapest Strings kamarazenekar.

A Petit Gerbeaud Zsúr sikere után úgy döntött a neves, sőt az ország egyetlen 2 Michelin csillagos étteremének testvér-cukrászdája, hogy folytatja a nemrég elindított esemény sorozatát és hagyományt teremt a zenés sütizéssel.

Zenés programokkal várnak mindenkit egész hétvégén.

Hajós András, a zenekar titkára tájékoztatott arról, hogy a Budapesti Vonósok örömmel állt a nagyszerű belvárosi kezdeményezés mellé.
A kétnapos eseménysorozat záróprogramjaként a koncertre 2020. július 5-én vasárnap, 15 órakor kor kerül sor.
Mit hallgathatunk? Íme a műsor:
W. A. Mozart: Egy kis éji zene KV 525
G. Gershwin: Lullaby
Bartók Béla: Román népi táncok Sz.56

W. A. Mozart: D-dúr divertimento KV 136
A. Dvorak: Sonatina – Larghetto, Finale 0p.100
P. I. Csajkovszkij: Vonósszerenád – Keringő No.2. op.48
Weiner Leó: Divertimento No. 1 Op. 20 – Rókatánc
S. Joplin: Két Ragtime

koncertmester: Pilz János
művészeti vezető: Botvay Károly

A koncert szünetében a fiatal Simic Aleksander játszik, akit az ország a Virtuózok műsorban ismerhetett meg és aki egy New York-i nemzetközi verseny győzteseként idén februárban telt házas koncerten mutatkozott be a Carnegie Hallban.
Simic Aleksander műsora: David Popper: Magyar Rapszódia


A cukrászda egész hétvégén ingyenes zenés programokkal várja az édesszájúakat, Pikács István, az Országos Bárzongorista Verseny korábbi győztese ezen a hétvégén szombaton, illetve vasárnap is játszik a vendégeknek.

Budapesti Vonósok Kamarazenekar további koncertjei:

Az együttes július 15-én meghirdeti a nyári, és az 2020/21-es évadának saját szervezésű hangversenyeit. A koncertek időpontjai és műsorai először a honlapon lesznek elérhetőek. www.budapestivonosok.hu