Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.07.02

Az El Al vezérigazgatója, Gonen Usishkin elrendelte a vállalat összes repülőgépének visszatérését Izraelbe. Minden járatot, beleértve az utas- és a teherszállítást is, további értesítésig törölnek – írja a Jerusalem Post.

Az El Al törölte az összes szerdára tervezett járatot, miután a pilóták szakszervezete bejelentette, hogy a pilóták nem indítják el a járatokat a társaság pénzügyi válsága miatt.

A Globes szerint Gonen Usishkin, az El Al vezérigazgatójának utasítása szerint a külföldi repülőtereken lévő El Al-gépeknek azonnal vissza kell repülni a bázisra. Minden járatot, ideértve az utas- és a teherszállítást is, további értesítésig törölnek.

A társaság kedden közzétett jelentése szerint az El Al 2020 első negyedévében 140 millió dollárt, körülbelül fél milliárd sékelt veszített.
A pilóták szakszervezete kedd este bejelentette, hogy miután “a menedzsment nem tartotta magát a kevesebb mint egy hónapja aláírt megállapodáshoz, a szakszervezet arra a következtetésre jutott, hogy a tulajdonosok nem kívánják megmenteni a pénzügyi gondokkal küzdő céget” – jelentette a KAN. (izraelinfo)

B. Mezei Éva