Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.06.19
Visszatér-e és ha igen rosszabb lesz-e a járvány? Fogunk-e utazni, vagy ismét lezárjuk a határokat?Mennyire alakul át az életünk? Dr. Janák Lajost, a Baktay Ervin Asztrológiai Intézet egyik megalapítóját, hazánk első számú asztrológusát kérdezem erről.

Számtalan interjú készült vele, állandó rovatai az Ezotéria lapban nagyon népszerűek. Hogy ma Magyarországon az asztrológia elfogadott lett, neki köszönhető.

Úgy gondolja, hogy ő senki helyett nem tudja megoldani a problémáját, csak azt tudja elmondani, hogy merre vezet az útja. Hogy ezen az úton jár-e, vagy sem, azt mindenki maga dönti el.

Mi lesz a turizmussal? Nagyon sok ember munkahelye is múlik ezen. Bezárja-e a világ megint a határokat?

Megnyugtatom, visszafogottan, de beindul a turizmus, minden nagyon megváltozik, és ez már tavaly elkezdődött. A világban folyamat minden, az elején ritkán vesszük észre mi lesz belőle. 2018-ban és 2019-et is végigkísérte egy csúnya bolygóállás. Két bolygó, a Jupiter és a Neptun uralmi jegyében 2019-ben egész évben a legzavaróbb fényszögkapcsolatban volt, ez a konstelláció 160 évente fordul elő. A járvány tavaly indult, sajnos visszatérő járványra számíthatunk, nincs vége, és ezentúl soha többé nem lesz úgy, mint eddig. Mert nem lehet.

Mit mutatnak a csillagok a következő évekre? Ha lehet úgy mondja el, hogy az érdeklődő, de ehhez a területhez kevésbé értő olvasóink is értsék. Akik mélyebben akarnak merülni a csillagászatban, azok úgyis más fórumokat keresnek.

Muszáj alátámasztani, amit mondok, mert ha nem, akkor egy laikus ember is mondhatná.

Június 21-én jelentős napforduló pont van, amikor a nap a Rák nulla fokára érkezik, a leghosszabb nappal, a legrövidebb éjszakával. A rák első fokán lesz egy gyűrűs napfogyatkozás, ami azért jelentős, mert bő két évre érvényes horoszkópot ad, és megrengeti a világot. Megbolondul és a feje tetején áll az időjárás, ez magával hozza a mezőgazdaság változását is. Fontos bolygókonstelláció: a Jupiter-Szaturnusz együttállás 20 évenként fordul elő, és 2020-ban a Vízöntőben találkoznak.

A vízöntő jegy mindig az újítás jegye is..

Valóban, nagyot kell változnia a világnak. Elsősorban a szociális érzékenység fokozódik,

előtérbe kerülnek a vadonatúj szellemi áramlatok, és az új életmód is megjelenik. Számunkra, akik nem ezt szoktunk meg, nem ebben szocializálódtunk, rossz és szokatlan lesz az új stílus. Most is érezzük, de minden folyamatnak van egy kezdete, amely sokszor észrevétlen. Szokatlan és nagyon változó kor lesz, amely 20 évig tart majd.

A mostani nyugtalanság még két évig eltart. Remélhetőleg utána lassan lecseng.

Mi vár a gazdaságunkra, vagyis a világ gazdaságára, hiszen nem vagyunk tőle függetlenek?

Nem tudok biztatót mondani a gazdasági helyzetekre. Furcsa dolgok lesznek a gazdaságban és a pénzvilágban, sok jót ne várjunk tőle. A II. világháborúban és utána, az inflációs világrekord nálunk is tetőzött. Akkor az Uránusz a Bika jegyében járt. Nagyjából egy éve megint a Bika jegyében jár, és ez a bolygó hét évig tartózkodik ebben a jegyben…

Mi szerencsés fázisban vagyunk, egész Európában vannak árvizek, természeti katasztrófák, de minket elkerültek, mintha komolyan vennék a határzárat.

Az embereknek létigényük az utazás. Mi várható? Mikor kezdünk utazni? Becsődölnek-e az utazási irodák, ha a visszatérő járvány még továbbra is fékezi az utazásokat?

Csődtől nem kell félnünk. Az, hogy hónapokig nem tud úgy termelni, se hasznosat, se hasznot az emberek nagy része, az megtanít takarékosodni. Aztán visszaáll a világon mindenütt a valamelyest szolidabb gazdasági állapot. Az utazást vannak, akik csavargásként, kikapcsolódásként művelik, nyáron megindul az utazás. Az ember csavargó stílus, minden ország tele volt idegenekkel nemcsak a 19 századikban, hanem már régebben is. Persze mértékkel utazunk majd, mert az emberek anyagi helyzete sokat romlik, észre se vesszük, de már most is sokat romlott.

Ön sokat költött arra, hogy megnézze a piramisokat, astonehenget,több kultikus helyet, sokat utazott…

Igen, és bár katolikus vagyok és buddhista, megnéztem a siratófalat is, mert nekem minden oltár szent. Azt gondolom, hogy a kíváncsi emberek mindenáron meg fogják nézni, amire kíváncsiak.

Vannak, akik imádják a napot lopni, és szórakozni akarnak és tudnak, azok meghozzák az áldozatot, nem egy napra, hanem egy életre.

A maszk nem akadály. Már most lehet érezni, hogy mennyit panaszkodnak, mennyire sóvárognak, hogy mennének már. Az emberek menni is fognak, lehet, hogy rövidebb időre, lehet, hogy közelebbre, erről nem tud az ember lemondani. A többi az anyagi lehetőségükön múlik. Nem megy tönkre, csak nehezebben működik majd az utazási ipar.

Dr. Janák Lajos meglepett, amikor azt mondta, hogy ha lehetne, most nyitna egy utazási irodát, vagy átvenne egy tönkrement céget, mert nagyon olcsón lehet elkezdeni. Egy év múlva jól fog működni, nem a tavalyelőttihez képest, de jobban, mint a következő évben. Aki erre gondolt, most talán belevághatna.

Végül arra kértem mondja el, milyenek vagyunk, ha utazásról van szó? Mit mutatnak a csillagjegyeink?

Kos: feltétlenül kalandos utat keres, vagy ha harcolni kell érte, hogy megtehesse..

Bika: leginkább otthon ülő, kényelemszerető, ha egyáltalán utazik, kényelmet keres, luxust, ahol jót lehet enni, inni és szerelmeskedni. Nehezen indul, de a kényelmét nem hagyja el.

Iker: folyton jön megy, csavarog.

Rák: imád utazni. Imádja az otthonát, de kifelé menet a határon már honvágya lesz.

Oroszlán: igazán életélvező, imád jól élni, és szeret utazni, a világban kalandozik. Az élvezetes kalandot keresi.

Szűz: nehezen mozdul ki, de minden jól megtervez, megszervez, nagyon vigyáz az egészségére. A szűz indul a legkésőbb utazni.

Mérleg: kapcsolatokat keres, a fejbiccentő ismeretségtől kezdve a mély szerelmen át a tanári tanítói viszonyig, mindent, csak emberi kapcsolat legyen.

Skorpió: nagyon szeret temetőket, régi dolgokat látogatni, de bárhol van elkezd majd politizálni. Kemény kritikus.

Nyilas: optimista, imád utazni, nem két hétig napozik a tengerparton. Megnézi a tengerparthoz tartozó ország minden részét, nemcsak a nevezetességeit. Mindig talál érdekességeket.

Bak: nem igazán utazó típus, csak céllal utazik, üzleti, vagy tanulmányi útra megy, nem vidám utazó. Ő az, aki bölcsen megnéz mindent, főleg amit fontos.

Vízöntő: fütyül a világra, imád utazni, imádja az embereket. Mindenhol keresi a közösségeket, a közösségi életet, érdekli őket a népek szokása, gondolkodásmódja.

Halak: szívesen vesznek részt zarándokutakon, a halak a hit típusa. Őket valóban a múlt érdekli és a hite. Nehezen fog mulatni, nem egy könnyed szórakozó típus.