Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.06.18
Pécsett elsőként, országosan pedig az elsők között jelentkezik a Zsolnay Örökségkezelő NKft. élőzenei programokkal június végétől.

A koronavírus okozta leállás után szabadtéren, biztonságos körülmények között indulnak újra a rendezvények a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvarán.

A Pirogránit esték című programsorozat változatos műfajú eseményekkel jelentkezik, amit a fellépők névsora is igazol: többek között a Hot Jazz Band, Beck Zoli, Grecsó Krisztián, Wunderlich József és Tompos Kátya hoz újra életet a csillagfényes pécsi estékbe.

A nyitó fellépő a Hot Jazz Band lesz, a csapata június 25-én 21 órától lép színpadra.

Nyári szabadtéri koncertjein a Pannon Filharmonikusok kamaraszimfonikus formációja könnyedebb, de értékes klasszikus zenei művekkel köszönti újra élőben a közönségét.

„Nélkülözhetetlen értékké vált a korábban természetes személyes találkozás, éljük át újra együtt a zene összetartó, kríziseken átsegítő erejét!” – üzeni Pécs 210 éves zenekara, akik két napon, június 27-én és július 4-én, négy alkalommal adnak koncertet.

Július 2-án Beck Zoli és Grecsó Krisztián estje igazi csavart ígér: az írónál gitár lesz, a zenész pedig felolvas. Ez lesz a karantén utáni első találkozásuk a színpadon. Beszélgetnek, mert barátok, olvasnak, mert írnak, zenélnek, mert vannak dalaik.

Wunderlich József és Kéméndi Tamás estje július 9-én várja a látogatókat. A Pál utcai fiúk Bokájaként óriási népszerűséget szerző színész és a virtuóz harmonikaművész estje igazi csemege lesz a kultúra kedvelőinek.

Lemezbemutató koncertet tart július 16-án a Vörös Niki Quartet.

Július 25-én a Platon Karataev csap a húrokba, a Lev Tolsztoj hősének nevét viselő zenekar második nagylemeze alig néhány hete jelent meg.

A programok esőnapjairól, a jegyekről és részletekről a www.zsolnaynegyed.hu oldalon tájékozódhatnak.