Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.06.10

Törökország a korábbi bejelentéssel ellentétben nem június 10-től, hanem csak június 11-től indítja újra fokozatosan a nemzetközi légi járatokat – derült ki a Turkish Airlines részben állami török légitársaság vezérigazgatójának szerdai Twitter-bejegyzéséből.

Bilal Eksi azt írta a Twitteren, hogy a cég leányvállalata, az AnadoluJet első külföldi járatai június 11-én szállnak fel az isztambuli Sabiha Gökcen, valamint az ankarai Esenboga repülőtérről.

A tájékoztatása szerint a célállomások között június 28-áig Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, München és Stuttgart mellett Amszterdam, London, Brüsszel, Párizs, Bécs, Stockholm és Koppenhága szerepel.

A vezérigazgató kifejezetten a Turkish Airlines szerdára kitűzött nemzetközi járataival kapcsolatban nem árult el részleteket.

Az AirportHaber török internetes szakportál azt írta, hogy a Turkish Airlines még nem tudta beszerezni a szükséges engedélyeket a szerdára tervezett nemzetközi útvonalakra.

Miután a Turkish Airlines előzőleg bejelentette, hogy június 10-én indítja újra nemzetközi járatait, előző csütörtökön Adil Karaismailoglu török közlekedésügyi miniszter azt közölte, hogy az ország június 10-től fokozatosan tervezi újraindítani a nemzetközi légi járatokat.

A tárcavezető akkor azt írta, hogy a tervek szerint júniusban 40 országba közlekednek majd a repülőgépeik, beleértve számos távol-keleti, közép-ázsiai és európai országot, június 15-től például Magyarországot is. Jelezte egyúttal, hogy 15 országgal már előzetes megállapodás jött létre a kölcsönös járatindításról.

Június 10-én a kizárólag Ankara által elismert Észak-ciprusi Török Köztársaságba, Bahreinbe, Bulgáriába, Katarba és Görögországba repültek volna az első gépek.

A török légitársaság a koronavírus-járvány előtt a világ 127 országába üzemeltetett járatokat.

Törökországban a sorozatos enyhítő intézkedések keretében bár korlátozottan, de két hónap szünet után június 1-jén újraindult a belföldi légi közlekedés.
(MTI)