Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.06.01
Könnyid László Hévízről jelentkezett be az M1-es csatornán azzal a hírrel, hogy a pünkösdi hosszú hétvégén újraindult a belföldi turizmus.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a szálláshelyek zöme pénteken kinyitott.

A vendéglátóegységek és a fürdők is várják már a vendégeket, a tapasztalok kedvezőek, a vendégek, és a szolgáltatók is betartják az előírásokat. A mérések már hetedik hete azt mutatják, hogy a belföldi vendégek egyre inkább az országhatáron belül tervezik nyári pihenésüket, jelenleg kétharmados ez az arány.

A korlátozások enyhítése óta napról napra emelkedik a foglalások száma, az első nagy hullám a pünkösdi hétvégén volt, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban azt látni, hogy 2000-2500 új foglalás érkezik naponta, többségében júliusra és augusztusra. A szállodák mellett a panziók és egyéb magán szálláshelyek után is sokan érdeklődnek.

A Balaton mellett valamennyi élővízhez és turisztikailag meghatározó térségbe, valamint a szálláshelyek teljes spektrumában érkeznek a foglalások. Könnyid László szerint a nyaralók számára bár élményeket keresnek, de első a biztonság.

A turizmusban csaknem négyszázezer ember dolgozik Magyarországon, a szektor gerincét magyar családi tulajdonú vállalkozások adják.

Ezért a Magyar Turisztikai Ügynökség itthon maradásra buzdító kampányával is azt üzenik, hogy a belföldi nyaralást választók a magyar munkahelyeket és a turizmusban dolgozó hazai családokat támogathatják.