Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.05.28
Zöldebb, hűsebb, árnyasabb, ráadásul még gördeszkapark és ízletes fogások is vannak. Mindez tengerparti hangulattal fűszerezve - ez a CopaBeach, ami most megújult köntösben nyitja meg kapuit.

A koronavírus-előírásoknak eleget téve, idén nyáron is várja a kikapcsolódni vágyó bécsieket a belvárostól alig negyed órára található Duna-szigeten elterülő, homokos tengerpartot idéző CopaBeach. Az első büfék pünkösdtől állnak megújult ételkínálattal a vendégek rendelkezésére, de a strand már most is látogatható. A teljes terület öt hektár nagyságú, a vízparti rész pedig ötszáz méter hosszan húzódik.

A strand ingyenesen, fogyasztási kötelezettség nélkül használható.

Ez egy népszerű koncepció a vízparti szabadidős területek kialakításánál Bécsben, a Duna-csatorna Kaiserbadschleuse részén jelenleg épülő “úszó szigeteknél” is ezt az elvet alkalmazzák.

Fotó: Copa Beach © PID/Christian Fürthner

A CopaBeachen az újonnan telepített, hatalmas fáknak köszönhetően húsz százalékkal megnőtt a zöldfelület és az árnyékos helyek száma. A belvárosi mediterrán hangulatról olajfák, leanderek és pálmák, míg a hűsítésről a Duna vizén kívül több párazuhany gondoskodik. A 2019-ben megkezdődött átépítéssel negyvenegyezer négyzetméteren újult meg a partszakasz. A metrókijárathoz közel helyet kapott egy, kezdőket és profikat egyaránt kiszolgáló gördeszkapálya, illetve mászópark is épült.

Lehetőség van jógázni, vagy, ha valaki a vízisportokat kedveli, kenuk és állva evezős deszkák (SUP-ok) is bérelhetők. Ételválasztékból sincs hiány: a kis bódék között van venezuelai streetfood és palacsintázó is, de a bécsi konyha is képviselteti magát. A koktélok elmaradhatatlan részei a tengerparti hangulatnak, így természetesen ebből is bő kínálatot találunk. Szabad téren sokkal kevésbé terjed a fertőzés, de itt is be kell tartani a koronavírus elleni hatósági előírásokat és egymástól távolságot kell tartani. Erre több helyen is táblák figyelmeztetnek.

Ha tetszett ez a cikk, kövess minket a Facebookon, hogy értesülj további híreinkről is!