Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.05.26

Ismét fogadja vendégeit Bükön a gyógy- és termálfürdő péntektől, a fürdőzőknek azonban a koronavírus-járvány miatt számos egészségügyi előírást kell majd betartaniuk.

A fürdőgyógyászati részleg és a Medical Wellness csak korlátozott számú szolgáltatást nyújt majd, de Magyarországon Bükfürdő azon kevés fürdők közé tartozik, amely hatósági engedéllyel rendelkezik a gyógymedencék fertőtlenítésére, így a tíz forgatott vizű medence mellett öt gyógyvizes medencét is üzemeltetnek a pünkösdi hétvégétől.
Egymástól elkülönített pihenőszektorokat alakítottak ki a senior korosztály, a családosok és a gyermek nélkül érkező felnőttek számára, a medencékben való egyidejű tartózkodást a fürdőzők megszámolása helyett egyedi módszerrel oldják meg: minden medencénél fertőtlenített szilikonkarkötőket helyeznek el, annyit, ahány vendég bemehet az adott medencébe.
Bükfürdőn a szállodák és panziók tulajdonosai – noha jelentős veszteségeket könyveltek el a koronavírus-járvány miatt – megtartották dolgozóikat, a kényszerű üzemszünetet pedig felújítással, karbantartással töltötték.

Bíznak abban, hogy újraéled a belföldi turizmus, a “Maradj otthon!” üzenetet pedig a “Nyaralj itthon!” üzenet váltja fel. (Büki Gyógyfürdő Zrt.)