Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.05.06
Újra várják a látogatókat a magyar nemzeti parkok szabadtéri ökoturisztikai helyszínei és kültéri programjai.

A nemzeti park igazgatóságok bizonyos szabadtéri bemutatóhelyei – Budapest és Pest megye kivételével a 2020. május 4-én életbe lépett védelmi intézkedések által megszabott keretek között megnyithatnak.

Ismét fogadhatják a látogatókat a nemzeti park igazgatóságok kezelésében lévő kültéri kiállítóhelyek, szabadtéri bemutató terek, emellett állatparkjaikban is újra várják a négy fal közül kiszakadni vágyókat. A természetben töltekezők számára szabadtéri szakvezetéseket tartanak, vendéglátóhelyeik is részben újra elérhetővé válnak.

A különleges helyzetre vonatkozó együttélési szabályok és higiéniai elvárások betartása természetesen továbbra is kiemelt fontosságú mindenki számára. E tekintetben továbbra is kérik, hogy a turisták értsék meg és működjenek együtt, emellett a nemzeti parkok munkatársai is mindent megtesznek a gondtalan pihenés és minőségi időtöltés biztosítása érdekében.

Azt javasolják, hogy az érdeklődők a nemzeti parkok egyedi látványosságairól, programjairól, szabadon látogatható tanösvényeiről, túraútvonalairól előzetesen tájékozódjanak a nemzeti park igazgatóságok központi elérhetőségein, weboldalain. (Agárminisztérium sajtóiroda)