Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.05.02
Debrecenben az állatkert május 4-én nyílik meg, a jubileumi szezon a Lúdas Matyi Vidámparkban pedig 9-étől kezdődik.

A Nagyerdei Kultúrpark üzemeltetésében 60 évvel ezelőtt, 1960. május elsején nyitotta meg kapuit először az akkori nevén Lúdas Matyi Vidámpark, amely társadalmi munkával épült meg a vele összevont Állatkerttel együtt.

A Kultúrparkot alapítása óta az élni akarás és folyamatos megújulás jellemezte. Az elmúlt hatvan évben látogatók generációi nőttek fel örök élményeket szerezve és a park a régió egyik meghatározó turisztikai-, szabadidős-, és szórakoztató intézményévé nőtte ki magát.

A cívisváros büszkesége azonban a járványhelyzet miatt március 17. óta zárva tart. Május elsején jelentették be, hogy a járványügyi enyhítő rendelkezéseknek köszönhetően – további intézményi közegészségügyi intézkedések betartásával – az Állatkert május 4-től fogad látogatókat, míg a Vidámparkban a jubileumi szezon május 9-től veszi kezdetét.

A zárvatartás alatt alapos gépészeti karbantartást követően több játékelem külsőleg is megújult, hogy teljes pompájában köszöntse a szórakozni és kikapcsolódni vágyó nagyközönséget. A nagy becsben őrzött ipartörténeti értékű Lovasforgó békebeli paripái restaurálásukat követően újra régi pompájukban tündökölnek, de a családok egyik nagy kedvence, a Kacsavonat is megszépülve várja visszatérő és új utasait.

A kor elvárásainak megfelelően a Vidámpark tavaly több kényelmi szolgáltatást is bevezetett: immár online is vásárolható mind az állatkerti, mind a vidámparki belépő, illetve a park teljes területét ingyenes látogatói wifi-hálózat fedi le.

Az idei szezonban sem lesz hiány újdonságokból. Az akrobatikus mozgásformák iránt érdeklődők már a nyitóhétvégén is próbára tehetik magukat a park legújabb attrakcióján, a négyszemélyes bungee-trambulinon.