Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.04.29
A Boeing a tavalyi utolsó negyedév után az idei első negyedévet is veszteséggel zárta, a cég tovább csökkenti kereskedelmi géptípusainak gyártási rátáját.

A chicagói székhelyű repülőgépgyártó az MTI-hez eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, hogy árbevétele a március 31-ével zárult első negyedévben 26 százalékkal 16,9 milliárd dollárra csökkent.
Az üzemelés költségei ugyan 10 százalékkal 16,7 milliárd dollárra estek, az egyéb kiadások miatt azonban az üzemi eredmény 1,3 milliárd dollár veszteség lett, míg egy évvel korábban még 2,3 milliárd dollár nyereséget mutattak az adatok.
A társaság adózott eredménye a tavalyi első negyedévben még 2,15 milliárd dollár volt, az idén viszont a Boeing 641 millió dollár negyedéves veszteségről számolt be.
David Calhoun, a társaság vezérigazgatója a közleményben a romló eredményeket a koronavírus-járvánnyal, illetve a 737 MAX típus elhúzódó engedélyeztetésével, valamint a gyártás leállításával indokolta. Hozzátette: elsődleges a társaság fizetőképességének fenntartása és a kibocsátás csökkentése, ezért a 787 Dreamliner és a 777-es típus havi gyártási rátáját is csökkentik.