Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.04.26
Ha kedd, akkor Kecskemét címmel online sorozatot indítanak azoknak, akik nem látták kedvenc előadásukat, vagy lemaradtak róla.

Ha kedd, akkor Kecskemét – címmel indított online közvetítéssorozatot a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, amely kedd esténként 19 órától egy-egy korábbi előadásának felvételét teszi közzé közösségi oldalán.

A felnőtteknek szóló darabok közül elsőként László Miklós 1937-ben írt Illatszertár című romantikus komédiáját nézhették meg az érdeklődők. A háromfelvonásos vígjátékot csaknem kétezren követték az interneten.

A hónap grátiszelőadása A bohóc című monodráma lesz, amelyet április 28-án láthatnak majd online közvetítésben az érdeklődők. Az egyszemélyes monodrámát James Joyce író vázlata alapján Váry Károly írta és rendezte.

Az érettségizőknek is segít a Kecskeméti Nemzeti legújabb közvetítésével. Az ország hatodik nemzetije Ha kedd, akkor Kecskemét címmel jelentkező online közvetítés sorozatának következő állomása Az ember tragédiája „junior” című előadás lesz. Április utolsó keddjén kerül műsorra a magyar kultúra napján bemutatott darab. Az ember tragédiája “junior” című előadás a Kaposvári Egyetem negyedéves színész szakos hallgatóinak diploma előadása.

Az előadás közvetítését megelőzi majd a teátrum évadban is működő programsorozata, az úgynevezett nulladik óra, de most online formában. Ezzel is hozzájárul a Kecskeméti Nemzeti, hogy segítse a felkészülést az érettségi előtt álló diákok számára, az alapvető színházi élmény mellett.

Az online közvetítések folytatódnak, minden előadás elérhető lesz a kecskeméti színház Facebook-oldalán, YouTube-csatornáján, és a www.kecskemetinemzeti.hu oldalon.