Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.04.23
A gazdák adományait a koronavírus sem állíthatja meg: 2020-ban is elindul a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) sajtóközleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy most mindennél nagyobb szükség van a kárpát-medencei magyar gazdák összefogására, így idén is elindul a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági program!

Arról is tájékoztattak, hogy Trianon százéves évfordulóján új elemmel is bővül a Program: a csíksomlyói Búzaszentelő Ünnepséget idén kivételesen a virtuális térben valósítják meg.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program több tízezer gyermek ellátásához járul hozzá évről évre, és számos kárpátaljai gazdát is segítik vetőmagadományukkal is. A tavalyi esztendő minden eddiginél sikeresebb volt a Program életében: több mint 5700 magyarországi és határon túli magyar gazda vett részt az adományozásban, és közel 800 tonna búzát gyűjtöttek a hazai és határon túli gyermekeknek, rászorulóknak.

A NAK közlemény szerint: – A gazdáknak köszönhetően mostanra az egész Kárpát-medencében elmondhatjuk: „Egy kenyéren vagyunk”. Az Országgyűlés a Nemzeti Összetartozás Évének nyilvánította 2020-at, a MAGOSZ és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elkötelezett abban, hogy a határon túli magyarság hitét, kitartását az adományozáson túl a gazdasági és szakmai együttműködések területén is kamatoztassák – írják.

Összetartozásuk jeleként megszólították a nagyvilág magyarságát, üzenetük és jelképes lisztadományuk eljuthatott többek között az Egyesült Államok, Kanada, Venezuela, Írország, Ausztria számos magyar közösségéhez is. – Kimondhatjuk: az egész világon megsült a Magyarok Kenyere.

A NAK és a MAGOSZ – a program közel egy évtizedes sikereihez hasonlóan – idén is számít a magyar gazdatársadalom jótékony adományaira, éljenek akár határon innen és túl. A búzafelajánlás mellett kiemelten számítanak a Magyarok Kenyere Alapítványhoz érkező pénzadományokra, és a mezőgazdaságon kívüliek támogatására is.

Kapcsolat:

Dr. Konrád Szilárd – NAK vezető kommunikációs szakértő sajto@nak.hu;

Cseh Tibor András – MAGOSZ szakmai titkár magosz@magosz.hu;