Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.04.20
A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület közös munkával a turizmus újraindulására készül.

Ezek a hétvégék nem a borkóstolókról és a virágzó mandulafák látványát élvező kirándulókról szólnak Badacsonyban sem. Az előírások minél szigorúbb betartására azért kérik az embereket – turistákat, törzsvendégeket és nyaralótulajdonosokat egyaránt -, hogy minél előbb a tőlük megszokott vendégszeretettel tudjanak mindenkit újra vendégül látni.

Tasner Mónika, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület TDM munkaszervezet-vezetője közleményben írta meg, hogy legfontosabb üzenetük vendégeik és partnereik számára, hogy Badacsony már a forgalom újraindulására készül.

Nemcsak a vendégek felé kommunikálnak, hanem szolgáltatóikat is folyamatosan tájékoztatják, és tanácsokkal segítik a túlélést ebben az átmeneti időszakban.

Az Utazás kiállítás idején, március legelején minden idők legsikeresebb Badacsony New York-ban rendezvényét tartották meg Budapesten, a borászok akkor több száz szakmabeli és laikus borkedvelő előtt mutatkozhattak be. Az eseményt színes Facebook-kampány készítette elő.

Most ismét a közösségi médiát hívták segítségül, és elindították a Készülj Badacsonyra! elnevezésű kampányt. Bemutatják a tagokat, akik elmondhatják, hogyan alkalmazkodtak a jelenlegi helyzethez, és mivel készülnek a járvány utáni vendégfogadásra.

A weboldalon is létrehoztak egy Koronavírus menüpontot, ahol részletes, aktuális információkkal segítik a tájékozódást. Megtalálhatók itt a friss rendeletek és a legfrissebb előírások is, illetve összeszedték, mely szolgáltatók csatlakoztak a Borozz Otthon bor házhozszállításos akcióhoz, és mely éttermek kínálnak ételeket elvitelre. A friss információkból hírlevél formájában is tájékoztatják az érintetteket.

A badacsonyi TOURINFORM-iroda épületét felújítják, május végére készen lesz. A járvány után a régi, megszokott helyen, ám megszépült környezetben várják majd az érdeklődőket.