Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.04.17
A magyar termékek vásárlására ösztönöz a Magyar Termék Nonprofit Kft.

A „Vedd a hazait! Védd a hazait!” akcióhoz bárki csatlakozhat, ezzel segítve a járvány okozta gazdasági nehézségek mielőbbi leküzdését, a munkahelyek megőrzését. A koronavírus-járvány nemcsak az egészségünket veszélyezteti, hanem sokunk munkáját, munkahelyét is.

Benedek Eszter, a Magyar Termék védjegyrendszert működtető nonprofit társaság ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a Magyar Termék Nonprofit Kft. kampányt indított „Vedd a hazait! Védd a hazait!” címmel, hogy felhívja a figyelmet, mennyire fontos most egymás segítése, a hazai termékek vásárlása.

A Magyar Termék védjegyeket több mint 160 cég csaknem 4000 áruja és szolgáltatása használja, de most nemcsak az ő csatlakozásukra számítanak.

– Jó lenne, ha ez a felhívás minél több emberhez, céghez, szervezethez eljutna, ezért mindenkit arra kérünk, ha egyetért a céljainkkal, akkor népszerűsítse a mozgalmat – mondta Benedek Eszter.

Benedek Eszter
Benedek Eszter

Szerinte ebben a nehéz helyzetben mindenki segíthet, hiszen a vásárláskor eldönthetjük milyen terméket veszünk, így hozzájárulhatunk ahhoz, hogy közösségük tagjai megőrizhessék a munkahelyüket.

A csatlakozás egyik módja, ha a támogató magánszemélyek, szervezetek és cégek a Facebook-oldaluk profilképén beállítják a #veddahazait képkeretet, vagy megosztják a kezdeményezésről szóló posztot.

Benedek Eszter szerint az első visszajelzések nagyon kedvezőek, már eddig is sok cég, többek között a Detki Keksz Kft., a Gyulahús Kft., az Univer Product Zrt., a Törley Pezsgőpincészet Kft., a CBA és a Príma üzletek csatlakoztak az akcióhoz. Egyre több magánszemély kapcsolódik be a mozgalomba, beállítva a profilképén a #veddahazait keretet.

A Magyar Termék jótékony célra is kiterjeszti mozgalmát, védjegyhasználóival együttműködve Hazai Pakk néven csomagokat állít össze. Ezeket a több mint ötezer embert képviselő Magyar Szervátültetettek Szövetségén keresztül juttatja el a rászorulókhoz. Átérzik a transzplantáltak különösen nehéz helyzetét, hiszen mesterségesen legyengített immunrendszerrel kell átvészelniük a járványt. Az önkéntes karantén szabályainak szigorú betartása családtagjaikra is kötelezettséget ró, emiatt sok esetben nemcsak ők, hanem hozzátartozóik is elveszítették a munkájukat.

A Magyar Termék Nonprofit Kft. 100 darab „Hazai Pakk” csomaggal őket kívánja segíteni.

A kezdeményezést népszerűsítő poszt és a kampányt támogató videó és további információk: https://amagyartermek.hu/veddahazait oldalon található.