Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.04.15
Budapest megvár! – üzeni a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ új imázsfilmje.

Szívmelengető filmben várnak vissza minket Budapest üres terei a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ új imázsfilmjében.

A városlakóknak, a hazai és a külföldi turistáknak egyaránt szól a film. A kulturális és turisztikai szektort megviselő helyzetben indult kampány arra hívja fel a figyelmet, hogy a magyar fővárosnak csak együtt tudunk különleges hangulatot adni, és Budapest alig várja, hogy visszatérjen az élet az utcákra, és a közösségi terekre.

A videóban a korábban pezsgő, élettel teli, de jelenleg üres várost a zene, a tánc és a fények harmonikus kompozíciója tölti meg reménnyel, várakozással. A látványban a főszerepet a főváros olyan ikonikus helyszínei kapták, amelyek mindig is emberektől nyüzsgőek voltak, átmenetileg pedig szürreálisan üres arcukat mutatják.

Csodálatos napfelkeltében jelenik meg a Budai Vár, a csendes Hősök tere, vagy a leeresztett medencékkel álló Széchenyi Fürdő.

A kortárs koreográfus Feledi János tánca és Lukács Miklós cimbalomművész játéka különleges dinamikával tölti meg a kihalt várost, abban a reményben, hogy a veszély helyét hamarosan visszafoglalja a Budapestre jellemző, barátságos fővárosi zsivaj.

Végh Vozó Zoltán rendező filmjével a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ azoknak kíván üzenni, akik látogatóként, vagy lakosként szeretnék visszakapni Budapestet. Az ismert turisztikai látványosságok vagy rejtett részletek így kerülnek most a világ szeme elé. A város így éli meg a tavaszi újjászületést, és visszavárja az otthonülőket.

A Fővárosi Önkormányzat és a BFTK két hete a #Light4U! kampány elindításával a kiürült szállodák ablakaiból küldött biztatást mindenkinek, most pedig az üres tereket bejáró művészekkel erősíti ezt meg – Budapest megvár és visszavár, hiszen közösen tesszük különleges élettérré, azzá amiért igazán szerethető város.

#budapestmegvár #vigyázzunkegymásra

A Budapest megvár! videó itt tekinthető meg:

Facebook: https://www.facebook.com/visitbudapest/videos/523613571661757/

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=W8IDxVQChJU