Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.04.10

A rendkívüli helyzet miatt egyre inkább érződik az összefogás a vállalatok részéről, hogy az egészségügyben tevékenykedők mindennapjait megkönnyítsék. A segítségnyújtás az Orakel Kft. számára is természetes, a mindennapjaik része. Hol mozgássérülteknek alapított egyesület rendezvényét támogatják ingyen karszalagokkal, hol más rászorulókat segítenek ki termékeikkel. A motivációik “békeidőben” is ugyanazok: segíteni a rászorulókon.

A cég eredetileg fesztiválok, konferenciák, rendezvények kellékeit valamint reklámajándékait gyártják, és forgalmazzák. A járvány hatására azonban az események elmaradása következtében úgy döntöttek, hogy egészségügyi intézményeket támogatnak saját termékeikkel.

Az Orakel Kft. ügyvezető igazgatója, Lévay Zsolt elárulta, hogy a jótékonykodás folyamatosan jelen van az életükben.

– Nem vagyunk nagy és gazdag cég, nem látványos adományozásokat tartunk, de erőnkhöz mérten segítünk. Csendben, de hatékonyan. A járvány kezdete óta még többet beszélgetünk a munkatársaimmal: erősítjük egymást, lelkileg és érzelmileg összezárunk, mert a terheket is együtt könnyebb elviselni. Az első lehetőséget egy ilyen beszélgetés során hozta egy varrónő kollégánk: látta a Tatabányai Szent Borbála Kórház felhívását maszkok varrására. Felvettem velük a kapcsolatot, leutaztam az alapanyagért, megvarrtuk, és visszaszállítottuk a kész maszkokat. Közben már adta is magát a következő gondolat: segítsünk egészségügyi intézményeknek saját termékeinkkel – kezdte Lévay Zsolt, majd kitért arra, miért éppen poharakat és karszalagokat gyártanak.

– Mindenkit arra bíztatunk, hogy azzal segítsen, amiben a legjobb, amihez ért, amihez van alapanyaga, kapacitása, szaktudása. Mi 20 éve látjuk el a magyar és az európai piacot saját gyártású, elsősorban rendezvények lebonyolításához használatos termékeinkkel: karszalagokkal, nyakpántokkal, zsetonokkal és műanyagmentes papírpoharakkal. Ezek közül a járványügyi vészhelyzetben a leghasznosabbnak a teljesen lebomló, környezetbarát öko papírpoharak és a betegek azonosítására, akár kategorizálására is alkalmas roncsolásmentesen nem eltávolítható, 12 féle alapszínben rendelkezésre álló papír karszalagok tűntek. Így aztán ezekből ajánlottunk fel a Bajcsy Zsilinszky Kórháznak, ahova szintén egy kollégánkon keresztül jutottunk el. A karszalagok színeit már ők választották ki. Az egyik helyszínen megkértek, hogy várjak néhány percet, mert az ápolási igazgató és az orvosigazgató is leszaladna az átadásra. Jöttek, megköszönték, és mentünk a dolgunkra. Ők életeket menteni.

A szakember arra buzdítja az embereket, cégeket, amennyiben tehetik, támogassák az intézményeket.

– Adni mindig jó. Most a jó érzés mellett ez megnyugvással is eltölt minket, mivel a segítség formáját mindig előre egyeztetjük, és a fogadó fél igényeihez alkalmazkodunk. Így pontosan tudjuk, hogy amit adunk, arra tényleg szükség van, és ott, ahova kerül. De itt nem állhatunk meg. Jelentkeztünk az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport “Segítünk Egymásnak” programjára is, és keressük a kapcsolatot közvetlenül az egészségügyi szervezetek, kórházak felé. Amennyire erőnk engedi, mindvégig segíteni fogunk az egészségügyben dolgozóknak.