Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.04.07
A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület kutatást végzett, hogyan tehetnék jobbá a nyugat-balatoni üdülőfalu turizmusát.

A partnerség jegyében készült felmérés még az év elején történt, de eredménye segít majd Gyenesdiás turizmusának újraindításához. Az egyesületnek több mint 100 tagja van, felénél többen vettek részt a kutatásban. A válaszadók 69 százaléka legalább 16 éve foglalkozik turizmussal, Kovács Judit irodavezető szerint többen vannak olyanok is, akik csak pár éve „csöppentek bele” a szakmába, az ő véleményük is nagyon fontos, hiszen tőlük friss szemléletű gondolatokhoz jutnak.

Az idei év tennivalóit a felmérés eredményét figyelembe véve alakítják, így a tavaszra tervezett belső study tourt, amelyet a kialakult járványügyi helyzet miatt elhalasztottak, ősszel, vagy jövő tavasszal rendezik meg. Több kötetlen baráti találkozót terveznek a kapcsolatok erősítésére és aktívabb kommunikációra van szükség az új szolgáltatók bevonzására.

A felmérésben benne van a vendégek véleménye is: „A vendégek nem vágynak luxusra, de a kényelem, a tisztaság, és a szállásadók vendégszeretete nagyon fontos.”

Home office Tourinform és virtuális turizmus Gyenesdiáson

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület munkatársai is home officeban látják el munkájukat március közepe óta. Készülnek a nyomdába küldendő anyagok, grafikai munkák; információszolgáltatáshoz a frissítendő anyagokon dolgoznak; online felületeiket folyamatosan töltik, frissítik; készül a partnereik körében az év elején készített felmérés összegzése.

Facebook oldalukon a rendkívüli időszakban Virtuális séták Gyenesdiáson sorozatot indítottak, mellyel az otthonokba varázsolják Gyenesdiás rendezvényeit, garantált programhelyszíneit. A Nyugat-Balaton üdülőfalujának rajongói örömmel fogadták a kezdeményezést, hiszen így a távolból is „megélhetik” az elmúlt tavasz emlékeit.

Legújabb termékfejlesztési projektjük utolsó simításait végzik, melyben a természetjárást, az aktív kikapcsolódást és a családi játék élményeit ötvözik.

A gyenesdiási érdekképviseleti egyesület folyamatosan figyelemmel kíséri a fejleményeket, és hírlevélben, illetve zárt facebook csoportban rendszeresen tájékoztatja tagjait.

A Tourinform iroda személyes ügyfélfogadását ugyan átmenetileg szünetelteti, de e-mailben és telefonon továbbra is készséggel állnak rendelkezésre.

Gyenesdiási Turisztikai Egyesület / Tourinform Gyenesdiás

Tel: +36 83/511-790
gyenesdias@tourinform.hu
, info.gyenesdias@gmail.com
www.gyenesdias.info.hu
, www.facebook.com/gyenesdias