Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.03.25
Tavasszal felélénkül a természet, virágba borulnak a növények, kizöldülnek az erdők és a mezők. Ilyenkor jólesik egy kis lazítás, és ilyenkor gyakrabban előkerülnek a versek is az otthonunk csendjében. Az alábbi szerzemények olyan bizsergő érzést váltanak ki az emberből, amely igazán ritka manapság. A meglepetesvers.hu már évek óta csodás költeményekkel kápráztatja el a kultúrára, irodalomra éhes érdeklődőket.

“József Attila csodás verse végzett az élen a legnépszerűbb tavaszi versek listáján. A virtuális dobogó további fokára Kosztolányi Dezső és Babits Mihály egy-egy alkotása került.” – derült ki a meglepetesvers.hu által készített összeállításból.

A kikelet mindannyiunkból valamilyen újdonságot, lehetőséget, újrakezdést vált ki, különleges érzést élhetünk át ebben az évszakban. Az alábbi fantasztikus költemények pedig még inkább felerősíthetik ezt a varázslatos hangulatot.

Íme a Top 10 tavaszi vers:

József Attila: Tavasz van! Gyönyörű!

Kosztolányi Dezső: Ének a tavasz elé

Babits Mihály: Tavaszi szél

Ady Endre: Új tavasz ez

Berzsenyi Dániel: Tavasz

Csokonai Vitéz Mihály: A tavasz

Petőfi Sándor: A tavaszhoz

Szabó Lőrinc: Nyitnikék

Móra Ferenc: Búcsúzik a rigó

Ady Endre: Kacag a föld

meglepetesvers.hu 2014 óta létezik. Mára havonta több tízezer olvasóval rendelkező site célja a magyar versek bemutatása és megismertetése. Kattintson még több vers-élményért!