Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.02.24
Pascale Andreani, Franciaország magyarországi nagykövete örömmel fogadta a meghívott újságírókat az idei Focus on France sajtótájékoztatón és workshopon február 24-én, hétfőn a nagyköveti rezidencián. Mint mondta, a találkozótól azt reméli, hogy a két országnak még jobb lesz a kapcsolata és több turista indul majd hazájába.

Franciaország és a jelenlévő négy francia partner újdonságaiból kaptak ízelítőt a jelenlévők egy filmbemutató segítségével, majd személyesen is megismerkedhettek az Occitanie régió, a Les Ménuires síterep, a Saint-Tropez, valamint a B&B Hotels szállodalánc képviselőivel.

Az Occitanie régiót Birgitte Reimers mutatta be: a régiót kis Franciaországnak is nevezik, 40 kikötővel dicsekedhet, és három Compostelába vezető zarándokút szeli át. Nyolc UNESCO helyszín, 40 kiemelkedő turisztikai látványosság és két nagyváros különleges hangulatú, ősi várakkal, és színes piacokkal várják a turistákat, és Franciaország legkiterjedtebb borvidékét találjuk itt.

Fotó: Bódi Ágnes

Saint-Tropez képviseletében Claude Maniscalco mondta el, hogy két órára van Marseille-től, és 1,5 órára Nizzától, a tengerpartot kedvelők paradicsoma, 800 férőhelyes kikötőjében 65 méter hosszú jachtokkal. Idén a séfek és a helyi termelők gasztroünnepét rendezik áprilisban és a Harley Davidson Euro Fesztivál újra a Saint-Tropez öbölben lesz májusban.

A Les Ménuires Síterepről Estelle Roy adott tájékoztatást: a világ legnagyobb sípálya rendszerének, a „3 völgynek” része, 100 százalékos pályaszállásokkal, a 600 km hosszú sípályarendszer része, 160 felvonóval és 330 sípályával. A síterep 105 km² területen terül el, amely ugyanakkora mint Párizs. Hóbiztos síterepet ígérnek, mert a pályák 85-százaléka 1.800 m felett található.

Fotó: Bódi Ágnes

A B&B Hotels, a legnagyobb független gazdaságos szállodaláncot képviselője, Karen Lau mutatta be, folyamatosan nyílnak az új szállodáik, 285 B&B hotel van Franciaországban, többek között Bordeauxban, Montpellierben, Dijonban és Lyonban. Speciális ajánlataik közt szerepel a szálláskártya és éves megállapodás a cégeknek és szezonális akciókat kínálnak télen és nyáron is.

Főbb turisztikai eredmények: 2018-ban 89,4 millió külföldi turista érkezett Franciaországba, a WTO (World Tourism Organisation) becslése alapján 2019-ben is Franciaország maradt a világ legnépszerűbb turisztikai desztinációja.

Fotó: Bódi Ágnes

2019 tavaszi-nyári szezonja: 316 millió vendégéjszaka Franciaországban (+2,2%).

2018-ban 202.000 magyar turista érkezett Franciaországba (+37%)

2019-es rekord: 3,6 millió látogatót vonzott a Musée d’Orsay (+11%)

800 éves a Metz-i katedrális, az ország 3. legmagasabb székesegyháza, 800 éves az Amiens-i katedrális.

Fotó: Bódi Ágnes

Atout France magyar nyelvű honlapja: http://ee.france.fr/hu