Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.01.14
Január15-től indul az internetes szavazás a "European Best Destination 2020" díj elnyerésére.

2009 óta minden évben megrendezik a “European Best Destination” versenyt, amely során Európa 20 legfelkapottabb turista paradicsoma közül a közönség dönti el, hogy melyik város érdemes a „legjobb úti cél” megtisztelő címre. A díjat annak érdekében alapították, hogy népszerűsítsék az európai turizmust és kultúrát, több mint 300 turisztikai partnerrel illetve az Európai Bizottság által létrehozott EDEN hálózattal együttműködve. Már a versenybe beválogatás is felemelő, hiszen Hévíz olyan városokkal kerül egy szintre a megmérettetésben, mint Róma, Amszterdam, vagy éppen Athén és Prága. 2019-ben Budapest nyerte el a “European Best Destination” díjat, így Hévíz jelölésével lehetősége van Magyarországnak a duplázásra!

Miért Hévíz a TOP 20 mezőnybe?

Maximilien Lejeune, a “European Best Destination” díj igazgatója szerint:

„Nagyon megtisztelő, hogy Hévíz városa is részt vesz versenyünkön, amely immáron 11 éve olyan rangos városok népszerűsítésében közreműködik, mint Milánó, Lisszabon, Koppenhága, Budapest, London, Párizs, vagy Bécs. Amit Hévízen átélünk, az nem hasonlítható össze más városok kínálatával. Ezek az élmények autentikus élmények, valós tapasztalatok gyönyörű környezetben. Európa legnagyobb természetes termáltava a város központjában található, ahol egész éven át nyíló tavirózsák között fürdőzhetnek a vendégek. Erre a gyógyvízkincsre épül Hévíz több mint 200 éves fürdőkultúrája. Hévíz az egyik leggyorsabban fejlődő európai város, mely évről-évre egyre több látogatót fogad. Hévíz népszerűségét a gyönyörű városközpont mellett a számos wellness szolgáltatás is megalapozza, mely a masszázs, szauna, sport elemeivel vegyíti a különleges termálvíz lehetőségeit. Természetesen, a Magyarországra jellemző hamisítatlan gasztronómia a legjobb helyi borokkal kiegészítve kínál felejthetetlen élményt az ide látogatók részére.

Hévíz városa azért indul a versenyben, mert hisszük, hogy azok az utazók, akik ellátogatnak ide, közel akkora, sőt akár nagyobb élményben is részesülhetnek itt, mint bármelyik nagy európai fővárosban. Hévíz életre szóló élményekkel gazdagítja minden vendégét. A legjobb minőségű hoteleket, éttermeket, kávézókat megfizethető áron tudják itt igénybe venni a látogatók.

Tudjon meg még többet Hévízről és Európa legjobb 20 úti céljáról a verseny honlapján! https://www.europeanbestdestinations.com/destinations/heviz/