Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.11.10

A javuló bevételek ellenére romlott a Lufthansa Csoport üzemi eredménye a szeptember 30-ával zárult harmadik negyedévben és az idei év eddigi részében – derül ki a légitársasági csoport honlapján csütörtökön közzétett eredmény-kimutatásból.

Az adatok szerint a társaság a harmadik negyedévben 2 százalékkal 10,1 milliárd euróra növelte az árbevételét, ugyanakkor az üzemi eredmény 13 százalékkal 12 milliárdra csökkent, ám az adózott eredmény 4 százalékkal 1,1 milliárd euróra emelkedett.

A január-szeptemberi időszakban a Lufthansa, a Swiss, az Austrian, a Brussels Airlines és a Eurowings légitársaságok anyacége 3 százalékkal 27,7 milliárd euróra növelte az árbevételt, az üzemi eredmény 33 százalékkal 1,6 milliárd euróra, az adózott nyereség pedig 43 százalékkal 1 milliárd euróra csökkent.

A légitársaságok közül a Lufthansa eddigi üzemi eredménye 26 százalékkal 1 milliárd euróra romlott, a Swiss mutatója 10 százalékot csökkent és 455 millió eurót mutatott, az Austrian Airlines 88 százalékkal rontotta üzemi eredményét, amely így 14 millió euró nyereséget mutatott, az Eurowings és Brussels Airlines pedig – ahogy tavaly is – 100 millió eurós veszteséggel üzemelt.

Az eredmények közlésével együtt a Lufthansa azt is közölte, hogy jelentős költségmegtakarításba kezd, mert a kerozin árának folyamatos emelkedése, illetve az Egyesült Államok és Kína közti kereskedelmi háború nyomán csökkenő gazdaság és utasforgalom miatt a költségek folyamatosan emelkednek. Az Eurowingsnél folytatják a cég átalakítását, az Austrian Airlinesnál pedig 90 milliós költséglefaragást irányoztak elő, amelynek jelentős részét adja a cég racionalizálási programja és a bér jellegű ráfordítások csökkentése.

MTI