Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.04.30
A digitális detox, az offline-lét, a facebook-inaktiválás, a slow life mind-mind egyre nagyobb divat, de divat sem kell hozzá, hogy megérezzük: az okostelefonnak és social mediának "hála" nem mindig egyszerű csak a pillanatban lenni.

Ez az igény hívta életre az OFFLINE TÚRA projektet, melyet Budavári Dóra, Cseri Dóra és Kovács Katu indított el. Az ötletet saját élmény szülte: egy túra közben ők hárman azt vették észre, hogy beszélgetés és bámulás helyett fotóznak, posztolnak és a telefont nyomkodják. Az áprilisi első meghirdetett badacsonyi túra egy óra alatt betelt, így kellett egy második időpont is. A két napon, szombaton és vasárnap közel 70 ember túrázott telefon nélkül, a természetet figyelve, egymással ismerkedve, és borokat kóstolva.Minden túra a telefon elvételével kezdődik, a szervezők biztonságos helyre száműzik a készülékeket – de vészhelyzet esetén vissza lehet kapni. Több gasztro-megállót is beiktatnak, megtudhatunk izgalmas információkat a túra állomásairól, van mód az elcsendesedésre, meditációra, távolba nézésre, de egymással beszélgetni is bőven lehet.Badacsony után a második megálló a Szent György-hegy lesz, május 11-én és 12-én indul egy-egy túra, amikre még van pár hely. A Szent György-hegynek megfelelően a bazaltorgonák megmászása mellett a gasztronómiára is nagyobb hangsúly helyeződik, a túra egy reggelivel indul Kovács Beánál a Búzalelke Pékségben, majd Papa Áronéknál, a PAP Wines teraszán egy tál biryanival és borkóstolóval végződik. A túráról Heim Alexandra készít csodás képeket.EVENT:Május 11.Május 12.Ahogy a szervezők írják:
Kapcsold ki, kapcsolj ki, kapcsolódj ki!
KAPCSOLÓDJ!

Gyere és felejtsd el a külvilágot egy pár órára, kapcsolj offline üzemmódba! Felejtsd el a telefonodat és a virtuális világot, lesz helyette jelen-lét, friss levegő, itt&most, tó, fák, figyelem, hegyek, ízek, vulkanizmus, forrásvíz, emberek, bor, meglepetés móka. Még talán beszélgetések is!

@ Igen, pár órára elvesszük a telefonotokat.
@ Igen, visszakapjátok.
@ Igen, ki fogjátok bírni.
@ Igen, készülnek képek, de fényképezőgépet hozni ér!

// SZENT GYÖRGY-HEGY edition No.1. / Május 11.
Találkozó: 10:30 – Búzalelke Pékség Kisapáti
Jelentkezés: http://bit.ly/offline_tura_regisztracio_0511

// PROGRAM:
A Szent György-hegyen a testünket és a lelkünket is kényeztetjük, kicsit gasztrósabbra vesszük a figurát:
››› 10:30 Regisztráció és kikapcs (igen elvesszük a telefonokat!) Briós & kávé / fröccs, avagy bajnokok reggelije a Búzalelke Pékségnél.
››› Célba vesszük a bazaltorgonákat, közben meg-megállás, majd távolbanézős elcsendesedés a hegytetőn.
››› Körbebandukolva a hegyet lecsorgunk az Oroszlánfejű kút felé, közben legendák, egy kis földrajz, no meg egy kísérteties ház érintése.
››› 15:30 Indiai “uzsonna” egy tál biryanival és bor a PAP wines teraszán
››› 17:00 Könnyed közös leereszkedés Kisapátiba.
››› Érkezés Kisapátiba kb. 17:30, a vasútállomásra 17:45

// TÁV: kb. 10 km
// RÉSZVÉTELI DÍJ: 6.000 Ft / fő, amelyet a helyszínen, készpénzben tudtok fizetni. Tartalmazza a reggeli és az uzsonna árát 1-1 borral, szörppel vagy kávéval, valamint a túra szervezését, vezetését.
// REGISZTRÁCIÓ: A túrára való jelentkezés regisztrációhoz között.