Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.04.25
A budapesti születésű, Ausztriában nevelkedett Johnny K. Palmert eddig zeneszerzőként ismertük, de előadóként is büszkék lehetünk rá. Első magyar nyelvű dala néhány nappal ezelőtt jelent meg 'Margitszigeti Fák' címmel, ezzel indult a Budapest Dal 2019 pályázaton.

A budapesti születésű, Ausztriában nevelkedett, de jamaikai és etióp gyökerekkel rendelkező Johnny K. Palmer igazi világpolgárnak mondható. Johnny az elmúlt tíz évben a szórakoztató iparban dolgozott énekes-dalszerzőként, előadóművészként pedig olyan nevekkel osztotta meg a színpadot, mint Delirious, T-Bone, Jermaine Jackson, Kevin Max vagy Kirk Franklin.

„Az év elején elhatároztam, hogy idén elszeretnék kezdeni magyar dalokat kihozni elöadómüvészként. Ezért amikor Major Eszter megkérdezte lenne-e kedvem együtt indulni a “Budapest Dal” pályázaton, rögtön igent mondtam! Mivel ezelőtt sosem volt magyar számom most nagyon izgatott vagyok a ‘Margitszigeti Fák’ című dalunk miatt. 

A sport pedig szerves része az életemnek, rendszeresen járok futni a Margitszigetre, és szeretem a kosárlabdát, a jégkorit, görkorit, röplabdát, wakeboard-ot és snowboard-ot is. Amikor eldöntöttük, hogy nevezünk a Budapest Dal 2019 pályázatra, nem volt kérdés számomra, hogy a Margitsziget lesz a fő téma, és hogy a klipet is ott forgatjuk majd” – mondta Johnny K. Palmer.

Az idén immár második alkalommal kiírt Budapest Dal pályázat szorosan kapcsolódik ahhoz, hogy 2019-ben Budapest Európa sportfővárosa, ezért elsősorban sportolásra alkalmas, motiváló ritmusú, jó hangulatú dalokat vártak a versenybe. Johnny K. Palmer ezért egy új projektbe is belekezdett a Career Sport vezetőjével, ifj. Tóth Györggyel #amozgasdallama címmel.

“A sport és a zene nem áll olyan messze egymástól, mint azt sokan gondolják. Hisszük, hogy a mozgás dallama összehozza az embereket, motivál és új dalok esszenciáját alkothatja. A projektben szeretnénk megtudni, hogy a sportolóknak mit jelent a zene, és hogy a zenészeknek mit jelent a sport: erről kérdezzük őket, a válaszokat pedig megosztjuk a nagyközönséggel. Nekem személy szerint a sport főleg kikapcsolódást jelent. Olyankor elcsendesül körülöttem a világ és jobban tudok fókuszálni a gondolataimra. Egyfajta önterápia, amikor óriási energiák szabadulnak fel” – tette hozzá Johnny K. Palmer.

Johnny ‘Margitszigeti Fák’ című dala megtalálható online és a budapestdal.hu weboldalon szavazni is lehet rá.