Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.04.23

Mostantól a „Reisen für Alle”, azaz az „Utazás mindenkinek” adatbank németül és angolul elérhető a www.germany.travelodalon az „Akadálymentes utazás” rubrika alatt. Ezáltal a nemzetközi vendégek és a nemzetközi utazási szakma partnerei először központi helyen szerezhetnek információkat a turisztikai intézmények és kínálat akadálymentességével kapcsolatban az úticél Németországban.   

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott a témában: „Az utazók mintegy tíz százaléka számára nélkülözhetetlenek az akadálymentes ajánlatok. Az adatbank elindításával mostantól kb. 1500 ellenőrzött akadálymentes ajánlat található meg online. Ezáltal az utazásszervezők, illetve a fogyatékkal élők az utazás megtervezésétől az aktivitások megszervezéséig a németországi utazásuk alatt lehívhatják az aktuális akadálymentes ajánlatokat és információkat. Az adatbankot folyamatosan bővíteni fogjuk.”

A „Reisen für Alle” projektet a Bundesministerium für Wirtschaft und Energie (Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium) finanszírozta és a Deutsche Seminar für Tourismus (DSFT), a „Tourismus für Alle Deutschland (NatKo)” szervezettel közösen többéves együttműködés keretén belül az érintett szervezetekkel, illetve a turisztikai résztvevőkkel egyeztetve került kifejlesztésre.

„Az általunk a DZT-vel és számos további partnerrel közreműködve kifejlesztett projekt először kínál egy egész Németországban érvényes megjelölést az akadálymentesség területén. A rendszer átadásával az adatbank már most a turisztikai szolgáltatók akadálymentes kínálatának reprezentatív összefoglalóját kínálja. A „Reisen für Alle” úgy került kifejlesztésre, hogy bármelyik vállalat részt vehessen a tanúsítványi folyamatban. Az érdeklődés minden esetre nagyon nagy” – mondja Rolf Schrader, a DSFT ügyvezetője.

A vállalatok tanúsítványához és az adatbankba való bekerüléshez szükséges információkat képzett munkatársak veszik fel részletekbe menően és meghatározott minőségi kritériumok alapján értékelik. A vizsgált létesítmény részletes akadálymentességgel kapcsolatos információi a vendégek számára is nyilvánosak, így megbízható rendszert eredményeznek.

Az adatbankban található ajánlatok turisztikai szolgáltatások szerint oszlanak fel, mint például szálláshelyek, gasztronómia, be- és kicsekkolás, látnivalók, illetve kirándulások és vásárlás. Ezen felül az adatbank közvetlen hozzáférést biztosít a turisztikai régiókhoz, az utazási ötletekhez és azon turisztikai helyszínekhez, amelyek kiérdemelték a „Barrierefreiheit geprüft”, azaz az „Akadálymentessége vizsgált” tanúsítványt. Az adatbankon belül az utazók szabadszavasan, kiválasztott kritériumok, illetve felszereltségi szintek és egy interaktív térkép alapján is kereshetnek.

A németországi akadálymentes utazási ajánlatok részletes információi online a www.germany.travel/barrierefrei oldalon találhatók.