Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.03.28
Auersbachban, Stájerország lélegzetelállító és termékeny délkeleti dombvidékébe ágyazva érlelik a világ legjobb sonkáját. Egyedülálló íze nehezen leírható, de könnyen megtapasztalható az év szinte bármely napján a Vulcano vezetett túráin. Hamarosan ráadásul kétnapos Sonkafesztivált is rendeznek: 2019. június 22-én és 23-án minden sonkaimádónak Ausztriában tehát a helye.

Legyen Ön is részese egy hangulatos fesztiválnak a Vulcano Ursprungnál együtt a régió kiemelkedő minőségi termelőivel, kellemes légkörben gyertya – fénnyel és tábortűzzel, valamint élő zenével, erősítés nélkül. Ragadja meg az alkalmat, az árkádok alatt vagy a zöldben egy árnyas helyen, és filozofáljon el az egész Európából érkező levegőn szárított nyers sonkák felett.

Szombaton kezdés 17 órakor:
Ezen az estén tábortűz és gyertyafény, valamint hangulatos zene mellett várják Önt a sonkához kapcsoló – dó élvezetek, még táncolhat is, tökéletes alkalom a nyár kezdetét megünnepelni. Egy jó pohár bor vagy akár gin mellett kellemesen érezheti magát barátokkal és ismerősökkel, és átadhatja magát a Vulkanland dombjainak hangulatának.

Vasárnap kezdés 10 órakor:
Ezen a napon Dél-Európa különböző országainak sonkáit kóstolhatja meg – a hazai termelők a hozzáillő italokkal és ételekkel kényeztetik. Élvezze a különböző országok válogatott sonkáit, a régió borait és italait, valamint a lelkes zenészek muzsikáját. A családok örömmel adhatják át magukat a nyugodt vidéki hangulatnak, és a gyerekeknek rengetek lehetősége lesz közelebbről megismerkedni a természettel, az állatokkal és a gasztronómiával.

A Lava Bräu, Weinhof Lang, Krenn Käse, Calder Bauern, Nestelberger, Weinbau Melbinger, Essigbaron Fleischhacker hazai termelőkkel és a régió más kézműveseivel közösen szerezhet élményeket Ausztriáról első kézből a Sonkafesztiválon a Vulcano Ursprungnál.

Fotó: vulcano.at

A mi munkánk – A mi filozófiánk – Az Önök élvezete

A Vulcano sonkát az állatokhoz való hozzáállásunk és az a mód teszi különlegessé, ahogyan bánunk és élünk velük. Megbecsüljük állatainkat és tiszteletteljesen bánunk velük. A válogatott, nemesített és húsos Vulcanosertéseket a fajtának megfelelő módon tartjuk és a legkiválóbb takarmánnyal etetjük. Istállóink fedettek, nagy kifutókkal, elegendő hellyel és minden az állatok rendelkezésére áll, amihez szükségük van a jó közérzethez. Ily módon a természettel összhangban zajló munka minden Vulcano-termék központi eleme. Régiónk hagyományainak gondos ápolását nagyon fontosnak tartjuk. Emellett azonban mindig az új utak keresésének ambiciózus célját tartjuk szem előtt, és hogy holnap megint egy kicsit jobbak legyünk, mint ma.

Finom specialitások

Az előállítás során tanúsított szeretetteljes gondosság, a valódi kézműves szakértelem és a jó arányérzék keveréke adják az összetéveszthetetlen Vulcano-ízvilágot. A különféle érleltségben kapható, levegőn szárított nyers sonka a Volcano-termékcsalád sztárja. De az enyhén füstölt specialitások is igazi élvezetet jelentenek. Egészen különleges ínyencségek a Volcano nyers kolbász és szalámi termékei. Azoknak, akik szeretnének kicsit kreatívabb és különösebb termékeket is kipróbálni, ajánljuk a különféle baconbe tekert gyümölcsöket és a szarvasgombás filét. Egy ropogós finomság, a Vulcano Crisps teszi teljessé a választékot.

Fotó: vulcano.at

Vulcano Ursprung, a sonka hazája – Sonkaélvezet minden érzék számára

Látni, ámulni, falatozni – ez a program várja a Vulcano Ursprung sonkavilágban a Feldbach mellett található Auersbachban. Személyes sonkaszakértője vezetésével különféle kóstolók keretében pillanthat be a feldolgozás, gyártás és érlelési technika titkaiba. Természetesen röfögő kollégáinkat is felkereshetik az istállókban és egy pillantást vethetnek a malacok életébe is. Boltíves pincénkben vagy a sonkabárnál végül egy jó pohár borral öblíthetik le a rafinált sonkafinomságokat.

A kóstolókra csoportok jelentkezhetnek 10 főtől. Előzetes bejelentkezés szükséges. Az egyedül érkezőket és a 10 fő alatti csoportokat fix időpontban várjuk: 11.30 és 15.30 órakor A vezetésre kérjük jelentkezzenek be a schinkenwelt@vulcano.at e-mailcímen vagy a +43 (0) 3114 2151 telefonszámon.