Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.03.19
2019-ben a régió a reneszánsz örökségeit ünnepli, Leonardo da Vinci halálának, Medici Katalin születésének és a Chambord-i kastély építésének 500. évfordulója alkalmából!

A francia reneszánsz idején a régió a művészet és az építészet bölcsője volt, hiszen számos újítás, felfedezés kötődik ehhez az időszakhoz Chambord, Clos Lucé, Blois, Chenonceau, Azay-le-Rideau és Amboise területén. 

A régió fontos helyszíne volt az akkori intellektuális mozgalmaknak. A nagy gondolkodók, mint John Calvin, Erasmus, Guillaum Budé és François Rabelais mindannyian jártak az Orléani Egyetemre. Természetesen a reneszánsz szinonimája is jelen volt a térségben, Leonardo de Vinci, aki 1516-ban Clos Lucé-be költözött. 

A múlt és a jövő között

A 2019-es év folyamán speciális rendezvényekkel ünnepel a Centre-Loire-völgye régió. Kiállítások, látogatások, speciális események várják a látogatókat, melyeken közös pont lesz a múlt és a jövő közötti dialógus. Jelenleg még kialakulóban vannak az egyes programok.    

Egy örökségekben gazdag régió

A régió 3 UNESCO Világörökséggel (Bourges-i Katedrális, Chartres-i Katedrális és maga a Loire-völgy térsége), 65 múzemmal és 70 parkkal és kerttel is rendelkezik, tehát akár ezek miatt, akár a neves évforduló miatt, de mindenképp érdemes felkeresni 2019-ben!