Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.01.31

A 2019-BEN MEGNYITÓ LÁTVÁNYOSSÁGOK

Szórakozás & Látványosságok

  • Dubai Arena

ADubai Arena egy modern, többfunkciós aréna a City Walkon, mely majd otthont ad a jelentős nemzetközi koncerteknek és sporteseményeknek – nagyjából 20,000 látogatói férőhellyel. 2019 áprilisában nyitják meg, és a legfejlettebb technológiákat foglalja magába: egy teljesen átalakítható ülésrendszert, egy futurisztikus tetőt, mely mindenféle produkciót kiszolgálhat, egy többcélú függönyrendszert, és a legmodernebb AV-és IT-rendszereket.

  • A Jövő Múzeuma

A Dubaji Jövő Alapítvány által létrehozott Jövő Múzeuma a világ legnagyszerűbb innovációit, prototípus-ötleteit és találmányait mutatja be, illetve lehetővé teszi a látogatóknak, hogy a képernyőkön keresztül kommunikáljanak. Ezentúl kurzusokat, workshopokat és beszélgetéseket is szerveznek a meglévő csúcstechnológiás fejlesztésekkel és tudományos megoldásokkal, hogy felfedezhessék a jövőbeni innovációkat.

Fotó: Travel-Advance
  • Madame Tussauds

A híres viaszbábu múzeum, a Madame Tussauds hamarosan megnyitja kapuit a Bluewaters-szigeten, a JBR Beach szigetfejlesztési projektjén. A Madam Tussauds-ban általában hírességeket modelleznek – beleértve énekeseket, színészeket, politikusokat, sportsztárokat és történelmi személyeket.

ELŐRETEKINTÉS

  • A Lebegő Velence Resort

A luxus víz alatti élet imitálásaképp a Lebegő Velence tökéletesen elhozza Velence legjobbját a Közel-Keletre. Napi 3,000 látogató kiszolgálásával ez a lebegő létesítmény 414 lefoglalható kabinból áll majd, melyek négy szinten szóródnak szét, továbbá a világ első víz alatti spája is megtalálható majd benne az elegáns butikvendéglátás bősége és a hagyományos kézműves boltok mellett. Az év során a létesítmény otthont ad különböző művészeti és kulturális eseményeknek, mint a Carnivale di Venezia, a Binnale di Venezia és a Festa del Rendentore.

Nyitás 2020-ban

  • A Dinamikus Torony

A 80 emeletes forgó felhőkarcoló hozzájárul Dubaj ikonikus látképéhez, hiszen a szintjei folyamatosan alakot váltanak majd, ahogy a lakói otthonuk elforgatása mellett döntenek. A Dinamikus Torony a világ első felhőkarcolója különálló forgó emeletekkel, melyeket egy középső oszloppal fognak össze, ami lehetővé teszi a lakóknak, hogy kontrollálják egyedi luxus apartmanjuk forgási sebességét és irányát.  

Nyitás 2020-ban

Fotó: Travel-Advance

2019-ES ESEMÉNYEK

Dubaji Food Fesztivál – DFF

A Dubaji Food Fesztivál az egyetlen valóban városszerte megrendezett ételfesztivál a Közel-Keleten. Minden évben megtartják, hiszen ezzel ünneplik Dubaj gasztronómiai értékeit. A fesztivál izgalmas ételhez köthető eseményeket és promóciókat foglal magába, melyek kiemelik Dubaj egyedi ételkínálatát, személyiségeit és világklasszis étkezési élményeit. Mivel Dubajban több mint 200 nemzet él, a Dubaji Food Fesztivál bemutatja a város kulináris kínálatainak sokszínűségét és kreativitását – az ínyenctől az avant-garde étteremkoncepciókon át egészen a helyi “rejtett ékkövekig” és törzshelyekig minden megtalálható.

A hatodik DFF mindenkinek 17 napos programot ígér a sokak által várt, védjeggyé vált eseményeivel, beleértve a Dubaji Étteremhetet, a Tengerparti Kantint és a “Rejtett Ékköveket”.

Dubaj ízei

Minden évben három napon át Dubaj ínyencei és szakértői “Dubaj ízei” felé veszik az irányt, mely egy teljes hétvégén át tartó fesztivál az elsőosztályú éttermi étkek, a kóstolók, a főző workshopok, beszélgetések és az élő szórakoztatás jegyében. Az éves esemény a város legtrendibb éttermeit vonzza, akik a legjobb ételeikből falatnyi kóstolómenüket készítenek az átlagos menüárak töredékéért.