Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2018.12.13
Rio de Janeiro Brazília második legnagyobb városa, az azonos nevű, Rio de Janeiro állam fővárosa. A világ leggyönyörűbb természeti adottságaival rendelkezik a Dél-Amerikában lévő metropoliszok körében. Közel 10 ezer kilométerre van Budapesttől, átszállással a repülési idő nagyjából 13 óra, mégis népszerű a magyar utazók körében is.

A káprázatos táj csupán egy a sok okból, amiért érdemes elutazni Rióba. A karneválszezon idején az utcák megtelnek díszes ruhákba öltözött táncosokkal, zenével, tengernyi mulatozót vonzva a világ minden pontjáról. De az év többi időszakában is akad bőven látnivaló.

Mit érdemes belezsúfolni néhány napba?

Ha mindent látni szeretnénk Rióban, 4-5 nap kifejezetten zsúfolt. Nagyon nem mindegy, hogy az ottlétünk mennyire esik hétvégére, hétköznapokra. Hétvégéken a turista látványosságok meglátogatása sokkal időigényesebb. A két csúcsélmény a Cukorsüveg és a Krisztus-szobor (Corcovado). Csak ez a kettő fél-fél napot igényel. Hétköznap késő délutánra érdemes időzíteni a Centro negyed óvárosi utcáit. Nagyon hangulatosak.

A világhíres Copacabana és Ipanema strandokat érdemes hétvégén megnézni, mert akkor a leglátványosabbak. Érdemes elmenni a menőbb Leblon strandig. Este érdemes meglátogatni a Lapa-negyedet, a “trópusi Montmartre-t”, hétvégén pedig a Lagoát (egy tó és a szép környéke). Hétköznap érdemes sokat sétálgatni a Copacabana-negyedben. Az épületek nem annyira izgalmasa, az embertömeg annál inkább. Nem szabad kihagyni a Maracana-stadion meglátogatását – írja a vista.hu cikke.