Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2018.12.05

Orbán Péterrel már sokan találkozhattak, akik szerelmesek a Balaton-felvidék tájaiba és a festményszerű fotókba, amik a tanúhegyekről, naplementékről készülnek. Orbán Péter ebben a világban él, ezeket a csodákat keresi: tőzsgyökeres tapolcaiként évek óta járja a vidéket, ismeri a legjobb fotó-pontokat, tudja, mikor kell várni, és melyek a legjobb fények. Kezei között megismételhetetlen pillanatok merevednek meg, nekünk. 

A St Orbanban most minden szombaton megtekinthető Péter 37 képének különleges tárlata, több kép közülük először került kinyomtatásra. Petivel egyébként vasárnaponként a tóti piacon lehet találkozni, már amikor itthon van, mert most éppen Spanyolországot járja. Tehát vasárnap helyett szombaton és Badacsonyban lehet megvásárolni a képeit, amiknél tökéletesebb karácsonyi ajándékot egy Badacsony- vagy Balaton-szerető sem kaphat (a vászonképek árai 10-15 ezer forinti között mozognak).

Fotó: Orbán Péter

„A képek az utóbbi éveim termései, 5 éve jött a sugallat, hogy komolyabban kezdjem el a tájat fotózni és a képeket megmutatni másoknak is. A képek kisebb része készült drónnal, a többi fényképezőgéppel. Mindegyik kötődik a Balatonhoz, a Balaton-felvidékhez, Badacsonyhoz, tehát a helyekhez, ahol felnőttem. Több ezer kép van a merevlemezemen, ez egy különleges válogatás, több kép még sehol nem volt ezelőtt látható, vagy először került nyomtatásba” – mondja Péter.

Megtekinthető: minden szombaton 12:00-22:00

EVENT: https://www.facebook.com/events/293629327935664/

Badacsonytomaj, Kisfaludy Sándor u. 5.

Fotó: Orbán Péter