Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2018.12.03

A KLM Holland Királyi Légitársaság 2018. október 28-án mutatta be új étkezési szolgáltatását a Business Class utasainak a KLM Cityhopper járatain (KLC). Az új ételek még tartalmasabbak és változatosabbak lesznek, mint elődeik, ezzel is szimbolizálva az elsőosztályú minőséget. Az ételeket az utasok European Business Class (EBC) dobozokban tálalják majd.

A KLM új ételválasztéka kialakításakor a szakértők figyeltek arra, hogy több különálló ételt és hozzávalót tartalmazzon a kínálat. Például granolát és dzsemet elkülönítve találják az utasok a joghurt mellett, csak úgy, mint a salátaönteteket és magokat a salátákhoz. A KLM ezzel lehetővé teszi, hogy az utasok maguk készíthessék el az ételeiket úgy, ahogy azt ők szeretnék elfogyasztani.

“Az utasaink azt várják, hogy az útjuk során jó, változatos és ízletes ételt szolgáljunk fel nekik. Ezért kínáljuk nekik a most megújított EBC Boxot” – mondta Zimonyi László KLC Termék és Üzemeltetési Menedzsere.

Fenntartható termékek

A KLM étkezési szolgáltatásán belül délig minden utas kap egy friss gyümölcsökből, sajtból, felvágottakból, valamint egy forró tekercsből álló reggelit. A nap további részében, az EBC Box-okban salátát, köreteket tálalnak majd egy szelet almáspitével. A KLM hosszútávú célja, hogy a termékeket helyi termelőktől szerezze be, ezzel is erősítve a fenntarthatóságot.

A felhasznált húsok és a tojások “Beter Leven” tanúsítvánnyal rendelkeznek és MSC jelöléssel vannak ellátva. A dobozokhoz felhasznált kartonpapír szintén fenntartható és újrahasznosítható.

Nagyobb szabadság az ételek kiválasztásában

A KLC hat leghosszabb útján (Cagliari, Helsinki, Ibiza, Porto, Split and Valencia) az utasok maguk dönthetik el, hogy mikor szeretnének enni, emellett pedig holland “kroket” snacket vagy a spenótos-fetasajtos tésztát is kérhetnek az ételdobozaik mellé. Az ételek mellett az ételdobozok megjelenése is megújul annak érdekében, hogy jobban elférjenek benne az ételek, és jobban beleilljenek a lehajtható kisasztalokba.

A KLM célja, hogy Európa legsikeresebb utas-központú, innovatív és hatékony szállítóhálózata legyen. Ez azt jelenti, hogy emlékezetes élményeket nyújt a felhasználóknak a földön és a levegőben is. KLC új étel koncepciója hozzájárul ennek a törekvésnek az eléréséhez.